Menyang teks

Penanganan informasi pribadi

Situs web iki (sabanjure diarani "situs iki") nggunakake teknologi kayata cookie lan tag kanggo tujuan nambah panggunaan situs iki dening para pelanggan, pariwara adhedhasar riwayat akses, ngerteni status panggunaan situs iki, lsp. Kanggo nindakake . Kanthi ngeklik tombol "Setuju" utawa situs iki, sampeyan setuju nggunakake cookie kanggo tujuan ing ndhuwur lan nuduhake data karo mitra lan kontraktor.Babagan penanganan informasi pribadiKebijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardMangga deleng.

Aku setuju

Humas / makalah informasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" vol.6 + tawon!


Ditanggepi tanggal 2021 Januari 4

vol.6 Masalah musim semiPDF

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" minangka makalah informasi triwulanan sing ngemot informasi babagan budaya lan seni lokal, sing nembe diterbitake dening Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward wiwit musim gugur taun 2019.
"BEE HIVE" tegese tawon.
Bebarengan karo reporter bangsal "Mitsubachi Corps" sing dikumpulake kanthi rekrutmen terbuka, kita bakal nglumpukake informasi seni lan dikirim menyang kabeh wong!
Ing "+ tawon!", Kita bakal ngirim informasi sing ora bisa dilebokake ing kertas.

Artikel fitur: Denenchofu, kutha sing diidhamake + tawon Eiichi Shibusawa!

Amarga durung dikembangake, sampeyan bisa bebas ngimpi.
"Pak Takahisa Tsukiji, Kurator Museum Rakyat Ward Ota"

Denenchofu identik karo wilayah omah kelas dhuwur ing Jepang, nanging biyen dadi daerah pedesaan sing diarani Uenumabe lan Shimonumabe.Saka idham-idhamane wong lanang mula wilayah kasebut dilahirake maneh.Sing lanang jenenge Eiichi Shibusawa.Wektu iki, kita takon marang Pak Takahisa Tsukiji, kurator Museum Rakyat Ward Ota, babagan kelairan Denenchofu.

Denenchofu apa wae ing papan sing biyen?

"Ing jaman Edo, desa dadi unit dhasar masarakat. Jajaran desa Desa Uenumabe lan Desa Shimonumabe yaiku sing diarani rentang Denenchofu. Denenchofu 1-chome, 2-chome, lan radiasi saiki Shimonumabe ana ing 3-chome , minangka papan dununge. Minangka wiwitan jaman Meiji, pedunung ana 882. Cacah rumah tangga ana 164. Miturut cara, gandum lan macem-macem biji diprodhuksi, lan beras diprodhuksi ing papan sing kurang, nanging kayane proporsi sawah mung sithik ing tlatah iki, utamane kanggo tani dharatan.

Pengembangan mripat foto Denenchofu
Denenchofu sadurunge pembangunan Kasedhiya dening: Tokyu Corporation

Apa sing ngganti desa kasebut ...

"Aku Eiichi Shibusawa *, sing diarani bapak kapitalisme Jepang. Ing wiwitan jaman Taisho, aku mbayangake kutha kebon pertama ing Jepang kanthi prasarana urip sing apik lan kebak alam.
Wiwit Restorasi Meiji, Jepang bakal ningkatake industrialisasi kanthi cepet miturut kabijakan prajurit sing sugih.Amarga Perang Russo-Jepang lan Perang Dunia I, pabrik-pabrik makmur ing bekas kutha Tokyo (udakara ing jero jalur Yamanote lan sakiwa tengene Kali Sumida).Banjur, jumlah wong sing makarya ing kana bakal saya tambah.Pabrik lan omah konsentrat.Lumrahe, lingkungan sanitasi dadi saya parah.Pancen bisa nyambut gawe, nanging angel urip. "

Shibusawa minangka tokoh utama ing jagad finansial lan industri, nanging kenapa sampeyan melu pembangunan kutha?

"Shibusawa wis lelungan menyang luar negeri wiwit pungkasan shogunate Tokugawa. Sampeyan bisa uga wis ndeleng kutha asing lan ngrasakake bedane saka Jepang.
Shibusawa pensiun saka tugas aktif ing taun 1916 (Taisho 5).Ing taun sadurunge aku wiwit melu pembangunan kutha-kutha kebon, lan jamane tumpang tindih.Pensiun saka tugas aktif tegese sampeyan ora kudu kaiket ing belenggu bisnis utawa industri.Ditulis manawa wajar nggawe kutha nirlaba sing ideal lan ora prioritas mung efek ekonomi, utawa pensiun saka tugas aktif minangka salah sawijining pemicu. "

Napa Denenchofu dipilih dadi situs pangembangan?

"Ing taun 1915 (Taisho 4), Yaemon Hata, sing dadi sekretaris Yukio Ozaki, sing njabat dadi walikota Tokyo lan Menteri Kehakiman, ngunjungi Shibusawa karo sukarelawan lokal lan njaluk petisi kanggo pembangunan. Sadurunge, amarga petisi kasebut , saklar kasebut diaktifake ing Shibusawa, sing wis suwe ngerti babagan masalah kasebut. Ing taun sing padha, aku mutusake arep menyang Amerika Serikat ing Expo San Francisco, ngunjungi rencana kutha ing luar negeri, lan butuh kutha pedesaan . Aku ngerti banget babagan seksualitas. Rural City Co., Ltd. didegaké ing taun 1918 (Taisho 7). "

Stasiun Denenchofu ing wiwitan pangembangan
Stasiun Denenchofu ing wiwitan pangembangan Disedhiyakake dening: Tokyu Corporation

Apa konsep pangembangan kasebut?

"Iki minangka pembangunan minangka wilayah perumahan. Area perumahan ing deso. Wilayah ing deso sing ora ana pembangunan, mula sampeyan bisa bebas ngimpi.
Kaping pisanan, lahan kasebut dhuwur.Ojo nganti tumoto.Lan listrik, gas, lan banyu mlaku.Transportasi sing apik.Titik kasebut minangka poin nalika adol omah nalika semana. "

Hideo Shibusawa, putrane Eiichi Shibusawa, bakal dadi wong utama pembangunan sejatine.

"Eiichi Shibusawa miwiti perusahaan kasebut, lan perusahaan kasebut dikelola dening putrane Hideo.
Eiichi narik macem-macem kanca saka jagad bisnis kanggo nyiyapake perusahaan, nanging kabeh wis dadi presiden ing papan liya, mula dheweke ora melu bisnis kanthi full-time.Dadi, kanggo fokus ing pembangunan kutha kebon, aku nambah anakku Hideo. "

Hideo ngunjungi negara-negara Kulon sadurunge pembangunan nyata.

"Aku ketemu karo St. Francis Wood, sawijining kutha pedesaan ing pinggiran San Francisco." Denenchofu "dimodelake kaya kutha iki. Ing lawang kutha, minangka gerbang utawa tugu. Ana bangunan stasiun ing wilayah kasebut, lan dalan kasebut disusun kanthi pola radial sing pusaté ing stasiun kasebut. Iki uga ngerti babagan Paris ing Prancis, lan diarani manawa bangunan stasiun kasebut minangka gapura bali sing menang. Pancuran saiki Rotary uga wiwit wiwitan pangembangan .
Arsitektur gaya Barat uga dibangun kanthi landhep asing sing dipikirake.Nanging, sanajan eksterior gaya Western, yen sampeyan mlebu, katone ana akeh gaya Jepang-Kulon, kayata tikar tatami, ing endi kulawarga ing sisih mburi mangan nasi sajrone ruang gambar gaya Barat.Ora akeh gaya Barat.Ora ngono, gaya urip Jepang saiki. "

Kepiye jembar dalane?

"Jembar dalan gedhe 13 meter. Kayane ora ngagetne saiki, nanging cukup jembar nalika semana. Wit pinggir dalan uga nggawe epoch. Kayane wit kasebut ana warna lan kabeh 3-chome katon kaya godhong ginkgo. Kajaba iku, rasio dalan, wilayah ijo lan taman yaiku 18% lahan pemukiman. Iki cukup dhuwur. Malah ing pusat Tokyo nalika semana, udakara 10 amarga udakara%. "

Babagan banyu lan limbah, luwih maju nalika semana aku pancen ngerti babagan limbah.

"Aku ngira bener. Ora suwe sadurunge Ota Ward dhewe bisa ngatur sistem limbah kanthi bener. Biyen, banyu limbah domestik dikeringake menyang saluran banyu lawas Rokugo Aqueduct. Jaringan saluran pembuangan sing digawe digawe. mengko. Aku kira taun 40-an. "

Apike banget yen ana taman lan lapangan tenis minangka bagean saka pembangunan kutha.

"Taman Horai lan Klub Tenis Denen (banjur Denen Coliseum). Taman Horai ninggalake pemandangan sing asale dhaerah pedesaan kanthi bentuk taman. Alas sing beda-beda ana ing kabeh wilayah Denenchofu, nanging pembangunan kutha Banjur, sanajan diarani kutha deso, sisa-sisa asli Musashino ilang. Mula Denen Coliseum uga mbukak maneh papan sing dadi lapangan baseball minangka stadion utama Klub Tenis Denen. "

Rencana area perumahan Tamagawadai
Tampilan ndhuwur area perumahan Tamagawadai sing Disedhiyakake dening: Museum Rakyat Ota Ward

Kutha sing dadi kayektenane impen.

"Ing taun 1923 (Taisho 12), Lindhu Gempa Kanto Agung lan pusat kutha rusak.Umah-umah wis rame lan geni saya nyebar lan nyebabake kerusakan gedhe.Omah sing akeh uwuh mbebayani, mula lemah isih stabil ing papan sing dhuwur, lan momentum urip ing pinggiran kutha sing wiyar saya tambah.Iki bakal dadi angin gedhe, lan Denenchofu bakal nambah jumlah warga sekaligus.Ing taun sing padha, stasiun "Chofu" dibukak, lan ing taun 1926 (Taisho 15) jeneng iki diganti dadi stasiun "Denenchofu", lan Denenchofu lair kanthi jeneng lan kasunyatan. "

Profil


Ⓒ KAZNIKI

Kurator Museum Rakyat Ward Ota.
Ing museum kasebut, dheweke tanggung jawab riset, riset, lan proyek pameran sing ana gandhengane karo bahan sejarah umume, lan saben dina berjuang saben dina kanggo ngaturake sejarah wilayah kasebut menyang komunitas lokal. Katon ing program populer NHK "Bura Tamori".

Materi referensi

Kutipan saka "Aobuchi Memoir" anggitane Eiichi Shibusawa

"Urip kutha ora ana unsur alam. Kajaba iku, yen saya akeh kutha saya saya akeh, luwih akeh unsur alam sing kurang ing uripe manungsa. Akibate, ora mung ngrusak moral, nanging uga sacara fisik. Uga duwe efek sing ora apik babagan kesehatan, gangguan aktivitas, atrofi mental, lan nambah jumlah pasien sing kekurangan memori.
Manungsa ora bisa urip tanpa kodrat. (Ditinggalake) Mula, "Garden City" wis berkembang ing Inggris lan Amerika Serikat udakara 20 taun.Sacara sederhana, kutha kebon iki minangka kutha sing nggabungake alam, lan dadi kutha kanthi rasa pedesaan sing sugih sing katon minangka kompromi ing antarane wilayah pedesaan lan kutha.
Sanajan aku ndeleng Tokyo ngembang kanthi cepet, aku pengin nggawe kutha kebon ing negara kita kanggo ngrampungake sawetara kekurangan ing kutha. ".

"Pamflet Informasi Taman Kota" nalika didol
  • Ing kutha kebon, kita bakal fokus ing area perumahan kelas intelektual sing mlebu pabrik gedhe sing diarani Tokyo City.Asile, kita ngarahake mbangun area perumahan anyar sing apik ing pinggiran kutha kanthi katrampilan sing dhuwur.
  • Kutha taman ing Jepang diwatesi mung pambangunan omah, lan sajrone pedesaan ditutupi, area omah kasebut dibangun kudu memenuhi syarat ing ngisor iki.
    (XNUMX) Gawe lahan garing lan bebas swasana.
    (XNUMX) Geologi kudu apik lan kudu akeh wit.
    ③ Wilayah kasebut paling ora kudu 10 tsubo (udakara 33 meter persegi).
    ④ Duwe transportasi sing kudu ngidini sampeyan tekan pusat kutha sajrone sakjam.
    ⑤ Rampungake telegraf, telpon, lampu, gas, banyu, lsp.
    ⑥ Ana fasilitas kayata rumah sakit, sekolah, lan klub.
    ⑦ Duwe fasilitas sosial kayata serikat konsumen.
Rencana dhasar Hideo Shibusawa
  • Bangunan stasiun simbolis
  • Rencana radiasi lingkaran konsentris
  • Jembar dalan (dalan gedhe 13m, minimal 4m)
  • Wit pinggir dalan
  • Rasio dalan / ruang ijo / taman 18%
  • Instalasi banyu lan limbah
"Pamflet Informasi Taman Kota" nalika didol
  • ① Aja bangunan sing bisa ngganggu wong liya.
  • (XNUMX) Yen kasedhiya alangan, mesthine kudu elegan lan elegan.
  • ③ Bangunan kasebut ing lantai XNUMX utawa ngisor.
  • Site Papan bangunan kasebut udakara XNUMX% saka lahan pamukiman.
  • ⑤ Jarak antara garis bangunan lan dalan kudu 1/2 saka jembar dalan.
  • ⑥ Biaya umum omah yaiku 120 yen utawa luwih saben tsubo.
  • ⑦ Toko bakal dikonsentrasi ing cedhak stasiun kanthi kapisah saka area perumahan.
  • ⑧ Madeg taman, taman hiburan lan klub.

* Eiichi Shibusawa:

Eiichi Shibusawa
Disedhiyakake dening Eiichi Shibusawa: Dicetak ulang saka situs web Pustaka Diet Nasional

Lair ing taun 1840 (Tenpo 11) saka omah pertanian saiki ing Chiaraijima, Kota Fukaya, Prefektur Saitama.Sawise iku, dheweke dadi vassal saka kulawarga Hitotsubashi lan lunga menyang Eropa dadi anggota misi ing Paris Expo.Sawise bali menyang Jepang, dheweke dijaluk ngladeni pamrentahan Meiji. Ing taun 1873 (Meiji 6), dheweke mundur saka pamrentahan lan pindhah menyang jagad bisnis.Melu nggawe lan ngatur luwih saka 500 perusahaan lan organisasi ekonomi kayata Bank Nasional Daiichi, Tokyo Stock Exchange, lan Tokyo Gas, lan melu luwih saka 600 proyek sosial. Pengacara "teori penyatuan ekonomi moral".Karya utama "Teori lan Aritmetika".

Art person + tawon!

Arsitektur menehi pakurmatan kanggo alam
"Arsitek Kengo Kuma"

Kengo Kuma, arsitek sing melu desain pirang-pirang bangunan ing omah lan ing luar negeri, kayata Stadion Nasional, Stasiun Gateway JR Takanawa, Menara Rolex Dallas ing Amerika Serikat, Annex Museum Victoria & Albert ing Skotlandia, lan Odung Pazar Museum Seni Modern ing Turki.Arsitektur sing mentas dirancang dening Pak Kuma yaiku "Denenchofu Seseragikan" sing dibukak ing Taman Denenchofu Seseragi.

Foto Seseribusi
Tampilan lengkap Denenchofu Seseragikan, sing kabeh ditutupi gelas lan rumangsa keterbukaan ⓒKAZNIKI

Aku mikir yen tumindak mlaku dhewe nduweni makna sing sugih.

Aku krungu yen Pak Kuma sekolah ing taman kanak-kanak / sekolah dasar ing Denenchofu.Apa sampeyan duwe kenangan babagan papan iki?

"Aku lunga menyang Denenchofu suwene sangang taun ing taman kanak-kanak lan sekolah dhasar. Nalika semana, aku ora mung ana ing gedung sekolah, nanging uga mlayu ngubengi macem-macem kutha, taman, kali, lsp. Sejatine, tamasya paling apik Kali Tama. Ana akeh. Kenangan wektu cilikku mung fokus ing wilayah iki. Ora mung taman hiburan Tamagawaen sing ana ing situs Taman Seseragi saiki, nanging uga Taman Tamagawadai lan Greja Denenchofu Katulik sing isih ana. Aku rumangsa kaya aku gedhe karo Kali Tama, tinimbang ngubengi wilayah iki. "

Kepiye proyek kasebut ing papan kenangan?

"Aku ngira proyek iki dhewe pancen apik banget. Aku nganggep taman lan arsitektur dadi siji. Ora mung arsitektur sing dadi perpustakaan / fasilitas pertemuan ... Gagasan kasebut minangka taman sing duwe fungsi perpustakaan / rapat fasilitas. Nganti saiki. Ing arsitektur umum, arsitektur kasebut dhewe duwe fungsi, nanging ide Pak Ota Ward yaiku taman kasebut duwe fungsi. Gagasan dadi model arsitektur umum ing mbesuk lan cara kutha kudu dadi. Bener. Pak Ota-ku duwe ide sing maju banget, mula aku pengin melu uga. "

Damel bangunan anyar, Seseragikan, bakal ngowahi makna lan fungsi papan lan wilayah kasebut.

"Seseragikan digabungake karo tebing ing sadawaning kali sing diarani sikat (garis tebing) ing ngarepe iki. Ana lorong ing ngisor sikat, lan ana papan sing bisa mlaku-mlaku. Kali iki," Seseribusi "yaiku Aku mikir manawa aliran wong ing taman lan wilayah iki bakal ganti amarga iki, lan tumindak mlaku dhewe bakal duwe makna sing luwih sugih tinimbang sadurunge. "

Kanthi ngadegake Seseribusi, luwih becik yen akeh wong sing pengin mlebu.

"Aku mikir mesthi bakal nambah. Aku rumangsa yen tumindak mlaku-mlaku lan tumindak ngrasakake fasilitas bakal diaktifake dadi siji. Kanthi cara kasebut, bangunan umum konvensional lan cara wilayah kasebut kudune beda-beda. Aku rumangsa model anyar kaya ngono, sing bangunan umum dhewe ngowahi aliran masarakat ing wilayah kasebut, bisa uga lair ing kene. "

Rasane mari kaya lungguh ing sofa ing ruang tamu

Ing njero aula sing ngomel
Denenchofu Seseribusi (Interior) ⓒKAZNIKI

Coba critakake babagan tema lan konsep sing sampeyan usul kanggo arsitektur iki.
Kaping pisanan, mangga critakake babagan "veranda alas".

"Serambi mung adoh antarane alas lan arsitektur. Kayane Jepang nate ngerti yen wilayah menengah paling sugih lan paling nyenengake. Ing abad kaping 20, ruangan teras ilang terus. Omah kasebut wis dadi kothak tertutup. hubungan omah lan kebon wis ilang. Iki nggawe aku sepi banget lan rumangsa bisa ngilangi budaya Jepang. "

Apa seneng banget njupuk kauntungan saka njero lan njaba?

"Bener. Untunge, aku gedhe ing omah sing duwe teras, mula maca buku ing teras, main game ing teras, nggawe blok ing teras, lan liya-liyane. Aku mikir manawa bisa entuk maneh teras maneh, citra kutha-kutha Jepang bakal akeh owah. Kali iki, aku nyoba menehi kesadaran babagan sejarah kanthi arsitektur. "

Serambi minangka papan sing ana gandhengane karo alam, mula luwih becik yen kita bisa nganakake acara mangsan.

"Muga-muga bisa kedadeyan kaya ngono. Muga-muga masarakat sing nggunakake bakal duwe rencana luwih akeh tinimbang sing dipikirake para desainer lan pamrentah."

Foto Kengo Kuma
Kengo Kuma ing "Seseragi Bunko" ing ruang istirahat lantai 1 ⓒ KAZNIKI

Coba critakake babagan "koleksi atap strip sing dicampur dadi alas".

"Bangunan iki dudu bangunan cilik, lan volume akeh. Yen sampeyan nyritakake, bangunan bakal gedhe banget lan keseimbangane karo alas bakal elek. Mula, atap kasebut dipérang dadi pirang-pirang potongan-potongan lan garis diantrekake. Aku mikir babagan bentuk kaya iki. Kayane rasane nyawiji dadi lanskap sekitar.
Ing aula ngomel(atap)Grojogan lagi gandhewa menyang alas.Arsitektur menehi pakurmatan marang alam (ngguyu). "

Atap strip nggawe jinis dhuwur ing ruang interior.

"Ing ruang interior, langit-langit dhuwur utawa kurang, utawa ing ngarep lawang, kayane ruang interior dirusak ing njaba. Macem-macem papan digawe. Iki minangka salah sawijining ruang sing dawa. Ing njero, sampeyan pancen bisa ngrasakake macem-macem jinis ruang. Kayane beda banget karo arsitektur bentuk kothak sing biasa. "

Tulung critakake babagan "ruang tamu ing kutha sing kebak kayu anget".Sampeyan ujar manawa sampeyan khusus babagan kayu.

"Wektu iki, aku nggunakake kayu-kayuan antik ing kayu. Aku pengin kabeh pangguna nggunakake kaya ruang tamu dhewe. Kayane ora ana akeh ruang tamu sing apik banget karo tanduran sing subur ((Ngguyu). Nanging , Aku pengin tetep ngrasa santai ing ruang tamu. Kaya ruang tamu sing bisa dirasakake kaya iring gendheng, ora ing bangunan umum sing bentuke kothak. Muga-muga bisa maca buku alon-alon ing papan sing apik, ngobrol karo kanca-kanca, mrene nalika aku rada kesel, lan rasane mari kaya lungguh ing sofa ing ruang tamu.
Kanggo tujuan kasebut, materi lawas sing lawas lan wis anteng apik.Puluhan taun kepungkur, nalika isih bocah, omah anyar dibangun ing Denenchofu.Aku dolan menyang omah-omah kanca sing beda-beda, nanging sawise omah-omah sing umure luwih lawas tinimbang omah sing anyar lan omah sing wis kliwat apik banget. "

Muga-muga sampeyan bisa ngrasakake Denenchofu minangka desa.

Aku arsitektur guru sampeyan duwe tema koeksistensi karo alam, nanging ana bedane antara arsitektur ing alam pedesaan lan alam ing wilayah kutha kayata Denenchofu?

"Sejatine, aku wiwit mikir manawa kutha lan padesan ora beda. Biyen, dianggep ana kutha-kutha gedhe yaiku kebalikan saka pedesaan. Denenchofu minangka wilayah perumahan sing misuwur ing Jepang. Nanging, ing pangertèn, aku kira dhaérah sing apik. sing nyenengake Tokyo iku kaya koleksi désa kanthi macem-macem kapribadian. Asal-usul kutha Edo minangka wilayah sing rumit banget. Nduweni wilayah lempitan kompleks sing jarang sampeyan lakoni kutha paling gedhe ing donya, lan ana budaya sing beda-beda ing pucuk lan lembah lempeng kasebut. Yen sampeyan pindhah ing sawijining dalan utawa jubin, budaya sing beda ana ing jejere sampeyan. Kayane macem-macem kaya kasebut minangka pesona Tokyo. Ing kana yaiku macem-macem swasana ing padesan iki, kayata kutha utawa desa. Ing Seseribusi, sampeyan bisa ngrasakake deso minangka desa. Muga-muga sampeyan bisa ngrasakake. "

Profil


Ⓒ KAZNIKI

Lair ing taun 1954.Rampung Departemen Arsitektur, Universitas Tokyo. 1990 Nggawe Kantor Arsitek Kengo Kuma & Associates lan Desain Urban.Sawise kerja dadi profesor ing Universitas Tokyo, saiki dadi profesor khusus lan profesor emeritus ing Universitas Tokyo.
Amarga kaget karo stadion njero ruangan Yoyogi Kenzo Tange nalika Olimpiade Tokyo 1964, dheweke kepengin dadi arsitek wiwit cilik.Ing universitas, dheweke sinau ing sangisoré Hiroshi Hara lan Yoshichika Uchida, lan nalika dadi mahasiswa pascasarjana, dheweke nyebrang Gurun Sahara ing Afrika, survey desa, lan ngarahake kaendahan lan kekuwatan desa.Sawise kerja dadi peneliti ing Universitas Columbia, dheweke nggawe Kengo Kuma & Associates ing taun 1990.Dheweke wis ngrancang arsitektur ing luwih saka 20 negara (Institut Arsitektur Jepang Award, Award Arsitektur Kayu Internasional saka Finlandia, Penghargaan Arsitektur Batu Internasional saka Italia, lsp) lan wis nampa macem-macem penghargaan ing omah lan ing luar negeri.Tujuan kanggo arsitektur sing cocog karo lingkungan lan budaya lokal, kita menehi desain skala manungsa, alus lan alus.Kajaba iku, kanthi nggoleki bahan anyar kanggo ngganti beton lan wesi, kita ngupayakake arsitektur sing ideal sawise masarakat industri.

Perhatian mbesuk ACARA + tawon!

Tanggepan mbesuk KALENDER ACARA Maret-April 2021

Informasi EVENT manungsa waé bisa dibatalake utawa ditundha mbesuk kanggo nyegah panyebaran infeksi virus corona anyar.
Mangga dipriksa saben kontak kanggo informasi paling anyar.

Delengen Aku!

Deleng ing Me! Gambar
Tanggal lan wektu Tanggal 4 April (Sat) nganti tanggal 17 (Sun)
Dina kerja 13: 00-18: 00 (Bukak dina kerja 18: 00-20: 00 yen digawe reservasi luwih dhisik)
Setu lan Minggu 11: 00-18: 00
Preinan rutin: Rebo
Panggonan Atelier Kiri
(2-10-1F, Denenchofuhoncho, Ota-ku, Tokyo)
Panjadwal / Enquiry Atelier Kiri

ホ ー ム ペ ー ジjendhela liyane

Dina restoran

Gambar dina restoran
Tanggal lan wektu Sabtu kaping 5 Mei lan November saben taun
12: 00-18: 00
Panggonan Toko Sticka
(3-4-7 Denenchofu, Ota-ku, Tokyo)
Panjadwal / Enquiry Toko Sticka

ホ ー ム ペ ー ジjendhela liyane

layang / perak / pita

Tanggal lan wektu Tanggal 6 April (Sat) nganti tanggal 12 (Sun)
Dina kerja 13: 00-18: 00 (Bukak dina kerja 18: 00-20: 0 yen digawe reservasi luwih dhisik)
Setu lan Minggu 11: 00-18: 00
Preinan rutin: Rebo
Panggonan Atelier Kiri
(2-10-1F, Denenchofuhoncho, Ota-ku, Tokyo)
Panjadwal / Enquiry Atelier Kiri

ホ ー ム ペ ー ジjendhela liyane

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150