Menyang teks

Penanganan informasi pribadi

Situs web iki (sabanjure diarani "situs iki") nggunakake teknologi kayata cookie lan tag kanggo tujuan nambah panggunaan situs iki dening para pelanggan, pariwara adhedhasar riwayat akses, ngerteni status panggunaan situs iki, lsp. Kanggo nindakake . Kanthi ngeklik tombol "Setuju" utawa situs iki, sampeyan setuju nggunakake cookie kanggo tujuan ing ndhuwur lan nuduhake data karo mitra lan kontraktor.Babagan penanganan informasi pribadiKebijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardMangga deleng.

Aku setuju

Humas / makalah informasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" vol.5 + tawon!

Lumahing ART BEE HIVE
Ditanggepi tanggal 2021 Januari 1

Jeksa Agung bisa ngetokake mangsa vol.5PDF

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" minangka makalah informasi triwulanan sing ngemot informasi babagan budaya lan seni lokal, sing nembe diterbitake dening Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward wiwit musim gugur taun 2019.
"BEE HIVE" tegese tawon.
Kita bakal nglumpukake informasi seni lan dikirim menyang kabeh wong bebarengan karo 6 anggota reporter bangsal "Mitsubachi Corps" sing nglumpukake liwat rekrutmen terbuka!
Ing "+ tawon!", Kita bakal ngirim informasi sing ora bisa dilebokake ing kertas.

Art person + tawon!

Nyenengake nggawe barang karo wong
Nalika produk apik digawe, bakal ana kabungahan sing ora bisa diganti
"Produsen Proyek TOKYO OTA OPERA / Pianistor Takashi Yoshida"

Opera minangka "seni lengkap" sing digawe para profesional saka saben jinis musik, sastra, lan seni."TOKYO OTA OPERA PROYEK" diwiwiti ing taun 2019 supaya kabeh wong bisa seneng opera kaya ngono.Kita ngewawancarai Pak Takashi Yoshida, "bocah Ota" asli sing dadi produsen lan kolega (pelatih vokalis).

Babagan "PROYEK TOKYO OTA OPERA"

Gambar operator "Die Fledermaus" tampil ing Aula Warga Besar Ota Citizen
Opera "Komori" tampil ing Aula Warga Besar Ota Citizen

Aku krungu manawa Pak Yoshida lair ing Ota Ward lan gedhe ing Ota Ward. Apa sing nggawe sampeyan miwiti proyek iki luwih dhisik?

"Kedadeyan udakara 15 taun kepungkur, aku nyewa aula cilik ing Ota Ward Hall Aplico lan nganakake opera" Ratu Charles Dash "ing proyek independen. Ana wong sing nonton lan ndhukung aku. Sawise iku, aku miwiti seri konser dening penyanyi opera sing diarani "A la Carte" ing aula cilik sing padha.Narik banget yen bisa ngrungokake swara nyanyi lan teknik para penyanyi opera kelas paling dhuwur ing papan sing akrab sing diarani aula cilik, lan iki tetep suwene 10 taun.Nalika aku mikir babagan proyek liya amarga wis istirahat, aku dijaluk ngomong karo "PROYEK OPERA TOKYO OTA" iki. "

Aku krungu manawa minangka rencana kanggo merekrut anggota paduan suara utamane saka warga bangsal lan nggawe opera kanthi rencana telung taun.

"Ana luwih saka 100 paduan suara ing Ota Ward, lan chorus banget disenengi. Kita pengin warga pendhapa melu dadi paduan suara supaya bisa ngrasakake luwih cedhak karo opera, mula para anggota paduan suara diwatesi umur. Asile , para peserta wiwit umur 17 nganti 85 taun lan kabeh wong semangat banget. Ing taun kapisan, sorotan opera Johann Strauss "Komori" disorot dening para penyanyi opera profesional. Kita tampil kanthi iringan piano karo wong. Ana bedane pengalaman panggung ing antarane anggota paduan suara, nanging kanthi ngetutake wong-wong sing ora duwe pengalaman kanthi apik, sampeyan bisa nggawe panggung kanthi rasa manunggal. Kayane. "

Nanging, ing taun iki, konser gala sing direncanakake kanthi iringan orkestra dibatalake kanggo nyegah panyebaran infeksi virus corona anyar.

"Nuwun sewu, nanging kanggo njaga hubungan karo para anggota paduan suara, aku nganakake kuliah online kanthi nggunakake Zoom. Tembung-tembung saka karya sing bakal direncanakake kanggo nembang ing pagelaran kasebut, utamane ing basa Italia, Prancis lan Basa Jerman. Instruktur khusus diundang kanggo menehi ceramah babagan diksi (vokalisme) lan cara nggunakake awak. Sawetara anggota mula bingung, nanging saiki luwih saka separo. Wong melu online. Keuntungan online yaiku sampeyan bisa nggunakake wektu kanthi efektif, dadi mbesuk aku kepengin mikir babagan metode praktik sing nggabungake kanthi tatap muka lan online. "

Coba critakake sampeyan babagan taun katelu taun ngarep.

"Kita arep nganakake konser kanthi iringan orkestra sing ora kayektenan ing taun iki. Kita kanthi bertahap nerusake latihan paduan suara, nanging sampeyan njaluk lungguh kanthi interval ing aula gedhe Aplico lan nggunakake topeng khusus kanggo musik vokal kanggo nyegah infeksi. Wis urip. "

Pendhudhukan diarani Collepetiteur

Gambar Takashi Yoshida
Pak Yoshida nuju piano © KAZNIKI

Répétiteur minangka pianis sing main iringan nalika latihan opera, lan uga mulang nembang para penyanyi.Nanging, tegese, "ing mburi layar" sing ora katon ing ngarepe pelanggan.Apa sebabe Pak Yoshida ngarahake Répétiteur?

"Nalika aku sekolah ing SMP, aku main iringan piano ing kontes koor, lan aku seneng banget karo iringan nyanyi. Guru musik sing mulang aku nalika semana yaiku sesi kaping loro, lan ujar," Yen sampeyan dadi pianis iringan kanggo sesi kaping pindho ing mbesuk. Ora apa-apa. ”Iku pisanan aku ngerti profesi "pianis iringan".Sawise iku, nalika aku sekolah ing SMA kaping pindho, aku melu tampil ing opera ing Shinagawa Ward dadi anggota paduan suara, lan kanggo pertama kaline aku nemoni karya Colle Petitur.Aku kelingan kaget nalika ndeleng dheweke ora mung main piano, nanging uga menehi pendapat marang penyanyi lan kadang kondektur. "

Nanging, universitas kasebut maju menyang departemen musik vokal saka Kunitachi College of Music.

"Nalika semana, aku isih kepengin weruh apa dadi vokalis utawa kolega. Wiwit sekolah, dadi paduan suara kanggo masa jabatan kaping pindho, aku bisa ngrasakake kepiye opera kasebut nalika aku ngadeg ing panggung Ing wektu iki, nalika pianis iringan tiba-tiba ora bisa teka, staf sing ngerti yen aku bisa main piano ujug-ujug njaluk aku main dadi pengganti, lan aku mboko sithik miwiti nggarap Korepetitur. Aku miwiti. "

Pengalaman ing panggung minangka penyanyi migunani banget kanggo melu seni opera, sing digawe dening wong-wong saka macem-macem posisi.Miturut sampeyan, apa daya tarik panjaluk minangka Répétiteur?

"Luwih saka apa wae, nyenengake nggawe bareng karo wong. Nalika ora setuju karo siji liyane, kita nyoba nggawe, nanging yen duwe sing apik, kita nindakake kabeh. Ana kabungahan sing ora bisa diganti. Pancen sejatine Répétiteur "ana ing mburi layar", nanging amarga sadurunge ana ing "ngarep" minangka paduan suara, kita bisa ngerti pentinge lan pentinge "ing mburi layar". Aku bangga bisa kerja kanthi apik. "

Sejarah kelairan "Yoshida P"

Gambar Takashi Yoshida
© KAZNIKI

Lan saiki, dheweke ora mung ngasilake Collepetiteur nanging uga ngasilake opera.

"Nalika aku nggarap" A La Carte "ing Aplico Small Hall, para penyanyi sing muncul nyebut aku" Yoshida P "(ngguyu). Aku mikir manawa P duwe arti saka pianis lan produser, nanging sawise iku, yen sampeyan pengin kerja kaya produser, luwih becik aku ngarani awakmu kanthi cara kaya ngono, lan kanthi pangertene, "produser" kanthi rumangsa meksa dhewe. Aku nambah judhul.Ing Jepang, sampeyan bisa uga ora duwe kesan sing apik kanggo "waraji sikil loro", nanging yen sampeyan ndeleng jaban rangkah, ana akeh wong sing duwe akeh pekerjaan ing jagad musik.Aku uga pengin tetep nganggo "waraji" sing tepat amarga aku bakal nindakake. "

Bisnis produsen uga minangka proyek sing nyambungake wong.

"Nalika sesambungan karo akeh penyanyi minangka kolega, aku kepengin weruh apa wae sing bakal kelakon yen aku duwe wong iki lan wong iki dadi co-star, lan tugas produser sing nggawe polahe uga akeh. . Mesthi wae, sanajan aku melu ing panggung, mula aku angel amarga akeh perkara sing aku ora ngerti, nanging direktur Misa Takagishi menehi saran yen aku kudu ngomong yen aku ora ngerti. Aku ora paham. Wiwit kuwi, rasane aku dadi luwih gampang.Tahap kasebut minangka klumpukan macem-macem profesional, mula penting yen bisa mbantu.Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu duwe landasan sing mantep supaya sampeyan bisa dadi wong sing bisa dipercaya. "

Nalika takon marang dheweke, aku entuk kesan yen Pak Yoshida diarani "Collepetiteur" lan "Producer".

"Aku ora pengin duwe apa-apa, aku pengin nyebarake bakat wong sing sugih. Kanggo tujuan kasebut, penting nyebarake antena lan komunikasi karo macem-macem wong. Sejatine, aku seneng karo wong, dadi aku kepengin weruh yen proyek iki panggilan (ngguyu). "

Ukara: Naoko Murota

Klik ing kene kanggo rincian babagan TOKYO OTA OPERA PROYEK

Profil

Gambar Takashi Yoshida
© KAZNIKI

Sawise lulus saka Ota Ward Iriarai XNUMXst Elementary School lan Omori SMP, dheweke lulus saka departemen musik vokal Kunitachi College of Music.Sinau iringan opera ing Milan lan Wina.Sawise lulus, dheweke miwiti karir dadi pianis kanggo sesi kaping pindho.Nalika melu produksi opera dadi Répétiteur, dheweke uga dipercaya dadi pianis co-aktris penyanyi terkenal.Ing drama CX "Goodbye Love", dheweke dadi instruksi piano lan muter maneh aktor Takaya Kamikawa, pagelaran ing drama kasebut, lan wis tampil ing media lan duwe macem-macem kegiyatan.
Piano piano Nikikai, instruktur piano nursery Hosengakuenko, anggota Federasi Kinerja Jepang, CEO Toji Art Garden Co., Ltd.

Dalan blanja x seni + tawon!

Kafe "Tamu lawas"

Biyen ana toko buku bekas ing kene,
Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan bisa ngerteni manawa ana bapak aneh.

Ing sisih tengen Usuda Sakashita Dori saka Ota Bunkanomori ana cafe "Pelanggan Dina Tua" sing dibukak ing pungkasan September 2019.
Ing kana toko buku kuno "Sanno Shobo" sing misuwur dikunjungi akeh panulis saka Magome Bunshimura.Jeneng cafe kasebut asale saka esai "Pelanggan Dina Tua", ing endi pamilik Sanno Shobo, Yoshio Sekiguchi, nggambarake interaksi karo akeh panulis lan masarakat Ichii.Sing duwe yaiku Bapak lan Ibu Naoto Sekiguchi, putrane Pak Yoshio.

Kanthi nggawe cafe, aku wiwit ngarep-arep bisa ngerteni luwih akeh babagan Magome Bunshimura.

Cafe "Pelanggan Dina Lawas" Foto
Biroe sing ditandatangani Shiro Ozaki ing lawang
© KAZNIKI

Apa sing nggawe sampeyan miwiti cafe?

"Dikandhani" Magome Bunshimura "ing antarane para peminat sastra, nanging umume, isih ana sawetara wong sing ngerti. Kanthi nggawe toko iki, aku wiwit ngarep-arep luwih akeh wong sing ngerti babagan iki. Kajaba iku, diterbitake buku bapakku "Pelanggan Dina Tua" sukses.
Wong sing mlaku-mlaku ing Magome Bunshimura bisa liwat ing ngarepe, nanging yen sampeyan ndeleng wektu semana lan ndeleng buku lan foto Profesor Shiro Ozaki lan prekara liyane sing gegandhengan karo Magome Bunshimura, Lan aku bakal matur nuwun yen sampeyan bisa ngerti yen biyen ana toko buku bekas ing kene lan ana wong tuwa sing aneh. "

Kapan bapakmu miwiti Sanno Shobo?

"Nalika iku wulan April 28. Bapakku lagi umur 35 taun. Aku biyen kerja ing perusahaan percetakan, nanging kayane aku duwe cita cita bisa kerja dadi toko buku bekas. Nalika aku golek papan kanggo blanja, iki aku ketemu papan lan ganti jeneng dadi Sanno Shobo. Sejatine, alamat ing kene dudu Sanno, nanging aku krungu yen Sanno Shobo amarga tembung sing apik. Bapakku saka kutha sing diarani Iida sing diarani Tenryu Kali ing Prefektur Nagano mili. Aku gedhe nalika ndeleng Alpen Jepang. Kayane aku kepincut karo tembung Sanno. "

Apa Magome Bunshimura ngerti nalika bapake mbukak toko ing kene?

"Aku rumangsa ngerti, nanging aku ora mikir bakal metu karo para penulis sastra. Akibate, amarga dibukak toko ing papan iki, aku njaluk Pak Shiro Ozaki tresna banget karo aku. Uga, aku bisa kenal karo akeh novelis, dudu mung Magome, kayata penerbit. Kayane bapak pancen begja. "

Foto saka pamilik Naoto Sekiguchi lan Pak lan Ibu Element
Pamilik Naoto Sekiguchi lan Bapak lan Ibu Element
© KAZNIKI

Apa sampeyan bisa crita babagan kenangan bapakne sampeyan?

"Ing 40 taun Showa, regane buku literatur prewar edhisi pisanan saya mundhak. Buku dadi target investasi. Toko buku utama ing Jimbocho tuku lan dilebokake ing rak. Rega saya mundhak. Bapakku pancen sedih banget karo tren kaya ngono. Aku krungu yen aku ing SMP kelas telu, ngomong karo para pelanggan, "Toko buku bekas minangka" barang "ing sawijining buku. Bisnis sing ana gandhengane karo" jiwa " para pujangga lan panulis. "Aku kelingan kesengsem nalika isih bocah. "

"Bapakku tilar donya tanggal 1977 Agustus 8. Nanging, ing wulan Maret 22, kanca toko liyane mbukak pasar peringatan ing Gotanda, lan nalika semana aku mbuwang kabeh buku ing toko. Aku pengin nggawe dina nalika Bukune Sanno Shobo entek kaya awan nalika toko ditutup. "

Toples lan godhong mati tiba ing pangkonku.

Apa sampeyan bisa nyritakake babagan buku bapakne, "Pelanggan Dina Tua"?

"Minangka pengetan ulang taun kaping 1977, aku mutusake nyusun ukara-ukara sing dak tulis ing sak volume. Aku siyap kanggo diterbitake, nanging ing taun 8 bapakku tiba-tiba dirawat ing rumah sakit kanker, lan isih ana siji nyawa. Aku dikandhani dhokter sing lagi rong wulan. Aku rapat ing kamar rumah sakit karo kancaku paling apik Noboru Yamataka sing ora ngandhani jeneng penyakit kasebut marang bapakku sing ujar yen dheweke isih crita sawetara. Pak Yamataka nyelehake cetakan blok kayu ing ngarep, lan bapakku mesem karo eseman gedhe. Bisa uga vaksin Maruyama nyebabake efek umur. Udakara limang wulan mengko, 22 Agustus. Ing sawijining dina, aku mati ing kasur tatami ing omah kaya kekarepane . Ing ulang taunku sing kaping 1978, aku nulis tulisan. Setahun sawise bapakku tilar donya, aku ana ing Greja Megumi Omori tanggal 11 November 18. Wis pesta pertama. Gereja kasebut nggambarake cetakan kayu ing ngarep ngarep. Nalika aku mlebu ruang tunggu panganten kakung, aku kaget amarga ana "tamu gaya lawas" sing nembe rampung ing meja. Aku kesengsem. Aku mlebu upacara kasebut kanthi bungah banget. Sawise upacara, aku njupuk foto klompok ing plataran, lan nalika semana, aku lagi lungguh. Nalika fotografer nyiyapake, pelecehan lan godhong mati tiba ing pangku.Yen dideleng, godhong ginkgo.Aku kaget nalika ndeleng ginkgo biloba ing foto pengetan kasebut. "

Gambar "First Day Guest" Gambar Pertama
"Pelanggan Dina Lawas" Edhisi Pertama

Ah, ginkgo bapakku ...

"Bener. Ginkgo biloba, lan bocah cilik, Ginkgo, iku haiku bapakku. Bubar, aku kepingin weruh apa sing kedadeyan karo wit ginkgo kasebut, mula aku lunga menyang Gereja Megumi. Banjur, ora ana wit ginkgo. Ana wong tuwa Sapa sing ngresiki, mula aku takon, "Biyen, udakara taun 53, ana wit ginkgo ing kene?" Aku ana ing kana, nanging aku ora kelingan wit ginkgo. "Dadi saka endi godhong ginkgo mau?Ora krasa kaya angin gedhe banget.Saka langsung nduwur, tiba tiba.Kajaba iku, mung ana siji, lan ora ana godhong sing tiba ing papan liya.Mung siji sing mudhun ing pangku.Piye wae bapakku dadi malaikat, ora, dheweke uga gagak (ngguyu), nanging kedadeyan misterius tenan nalika ngirim godhong ginkgo. "

Profesor Kazuo Ozaki * 1 nyaranake kanggo Penghargaan Essayist Jepang taun iki.

"Tamu Dina Lawas" sing pertama diarani buku hantu.

"Wiwitane, mung ana 1,000 buku edhisi pertama ing jagad iki. Kajaba iku, udakara 300 buku sing diwenehake kanggo wong-wong sing ngurus, lan sisane didol ing Sancha Shobo ing Jimbocho, kanca sing paling apik karo bapakku. buku. Iki misuwur banget, lan Profesor Kazuo Ozaki * nyaranake menyang Penghargaan Essayist Jepang ing taun iki. Nanging, sayang, sing nampa penghargaan kasebut isih urip. Aku ora bisa nindakake, nanging apa Kazuo-sensei ujar manawa dheweke ngakoni isi kasebut. Paling penting, aku seneng banget yen nangis karo tas. "

Wiwit saiki wis ditampa kanthi becik, lan sanajan sampeyan ngerti jenenge, mula angel diwaca.

"Aku ora bakal ngeculake wong sing duwe. Wong sing duwe wis mati lan aku ora bisa lunga menyang toko buku liya kajaba aku ngatur buku-buku kasebut. Sanajan aku lunga menyang toko buku bekas, yen dak lebokake ing rak, wong sing nemokake bakal tuku sajrone 30 menit Kayane regane puluhan ewu yen. Sanajan sampeyan nemokake, jumlah wong sing bisa tuku diwatesi. Wong enom ora bisa mbayar, mula Aku pancen pengin mbabarake maneh. "

Gambar "Pelanggan Dina Lawas" diterbitake maneh ing taun 2010
"Pelanggan Dina Lawas" diterbitake maneh ing taun 2010

Saiki, aku arep takon babagan reissue "Pelanggan Dina Tua," yaiku taun pengetan bapakmu kaping 33.

"Aku ora ngerti. Pancen kebetulan.
Minangka kaping 33 nalika aku tampil ing acara ceramah "Maca" Pelanggan Dina-Lawas "-Omori Sanno Shobo Monogatari-" diarani "Nishi-Ogi Bookmark", lan kira-kira nalika nalika ulang taune bapakku wis tekan 33 taun.Impen republikasi mboko sithik nyedhaki, lan aku kira pungkasan Juni 2010, setaun mengko, nanging aku nampa amplop sing tulus lan sopan saka penerbit sing diarani Natsuhasha.Sawise iku, crita reissue terus cepet banget.Nalika ulang taun sedane bapakku, aku nulis tulisan kaping pindho, lan pungkasane buku sing apik kanthi tanggal terbitan tanggal 6 Oktober, padha karo edhisi pertama, ditumpukake ing kabeh jubin toko utama Sanseido ing Jimbocho.Aku ora bakal lali nalika ndeleng adegan kasebut karo ibuku. "

* 1: Kazuo Ozaki, 1899-1983.Novelist.Lair ing prefektur Mie.Nampa Hadiah Akutagawa kanggo kumpulan crita cekak "Hadiah Akutagawa".Panulis novel pribadi sing makili jaman pasca perang.Karya perwakilan kalebu "Shinki Kacamata", "Macem-macem Serangga", lan "Pemandangan saka Pemakaman sing Apik".

Cafe "Pelanggan Dina Lawas" Foto
Kafe sing katon modern "Tamu gaya lawas"
© KAZNIKI

  • Lokasi: 1-16-11 Central, Ota-ku, Tokyo
  • Akses / Langsung ing Bus Tokyu "Ota Bunkanomori"
  • Jam kerja / 13: 00-18: 00
  • Preinan / Preinan sing ora teratur
  • Email / sekijitsu.no.kya9 ★ gmail.com (★ → @)

Perhatian mbesuk ACARA + tawon!

Tanggepan mbesuk KALENDER ACARA Maret-April 2021

Pameran "Surok Adventure-Abstract Barokisum"

Tanggal lan wektu 3 Maret (Senen) -Maret 15 (Minggu)
13: 00-19: 00 (nganti 17:00 ing dina pungkasan)
Panggonan Katayanagi Gakuen Gallery Ko
(5-23-22 Nishikamata, Ota-ku, Tokyo 12F, Bangunan Katayanagi Gakuen No. 1)
Fee Gratis
Panjadwal / Enquiry Komite Eksekutif Pameran Petualangan Lumahing
090-1107-5544 (Akiyama)

Pameran Ulang Tahun Kumagai Tsuneko Pameran Ulang Tahun 30 (Pungkasan)
"Tsuneko lan Yukari ora Shodo Hitsuji"

Tanggal lan wektu Saiki dianakake-dina Minggu, tanggal 4 April
9: 00-16: 30 (mlebu nganti 16:00)
Panggonan Balai Peringatan Ota Ward Kumagai Tsuneko
(4-5-15 Minamimagome, Ota-ku, Tokyo)
Fee Wong diwasa 100 yen, bocah 50 yen
* Gratis umur 65 taun lan luwih (dibutuhake sertifikasi) lan umur 5 taun utawa luwih
Panjadwal / Enquiry Balai Peringatan Ota Ward Kumagai Tsuneko

Klik kene kanggo rincian

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150