Menyang teks

Penanganan informasi pribadi

Situs web iki (sabanjure diarani "situs iki") nggunakake teknologi kayata cookie lan tag kanggo tujuan nambah panggunaan situs iki dening para pelanggan, pariwara adhedhasar riwayat akses, ngerteni status panggunaan situs iki, lsp. Kanggo nindakake . Kanthi ngeklik tombol "Setuju" utawa situs iki, sampeyan setuju nggunakake cookie kanggo tujuan ing ndhuwur lan nuduhake data karo mitra lan kontraktor.Babagan penanganan informasi pribadiKebijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardMangga deleng.

Aku setuju

Humas / makalah informasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" vol.4 + tawon!


Ditanggepi tanggal 2020 Januari 9

vol.4 Masalah musim gugurPDF

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" minangka makalah informasi triwulanan sing ngemot informasi babagan budaya lan seni lokal, sing nembe diterbitake dening Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward wiwit musim gugur taun 2019.
"BEE HIVE" tegese tawon.
Kita bakal nglumpukake informasi seni lan dikirim menyang kabeh wong bebarengan karo 6 anggota reporter bangsal "Mitsubachi Corps" sing nglumpukake liwat rekrutmen terbuka!
Ing "+ tawon!", Kita bakal ngirim informasi sing ora bisa dilebokake ing kertas.

Artikel sing ditampilake: Kamata, kutha Kinema + tawon!

Pengetan 100 taun Shochiku Kinema Kamata Film Studio
Aku pengin nyritakake sejarah bioskop modern sing dibanggakake Kamata liwat festival film
"Produsen Festival Film Kamata Shigemitsu Oka"

Wis 100 taun wiwit Studio Foto Shochiku Kinema Kamata (sabanjure diarani Kamata Photo Studio) dibukak ing Kamata, sing maune diarani "Kutha Film".Kanggo mengeti iki, macem-macem proyek khusus disiapake ing Festival Film Kamata sing bakal dianakake musim gugur iki. "Kamata minangka kutha misterius sing kebak energi. Lan amarga film kasebut kutha iki dadi rame, lan sumber kasebut mesthi Kamata Photo Studio," ujare. Produser Festival Film Kamata Shigemitsu Oka.Nalika makarya dadi anggota sekretariat saka Asosiasi Pariwisata Daejeon, dheweke wis melu perencanaan lan manajemen Festival Film Kamata wiwit taun pisanan 2013.

Nalika mlaku-mlaku, aku ngerti manawa Kamata lan Shochiku duwe kekuwatan merek sing hebat.

Foto Shigemitsu Oka
© KAZNIKI

Apa sing nggawe sampeyan mutusake ngluncurake Festival Film Kamata?

"Sawise pensiun saka perusahaan mobil sing dakgawe pirang-pirang taun, aku gabung karo Asosiasi Pariwisata nalika ditakoni dening Kurihara (Yozo Kurihara), sing dadi kanca lawas lan ketua Festival Film Kamata, nanging wiwitane aku melu film kasebut festival. Kangge, ing Pameran Pariwisata Ota Business (AKINAI) sing dianakake dening Asosiasi Promosi Industri Ota Ward ing taun 2011, Shoichi Ozawa, sawijining aktor sing uga wis senior nalika sekolah, melu panggung. · Wong sing tresna Kamata kuwat banget dheweke ngarani dheweke Kamata Maret. Nalika semana, kita takon supaya ujar, "Ngomong babagan Kamata, iki film. Aku pengin sampeyan nganakake festival film. Aku bakal kerja sama karo sampeyan." Kajaba iku, tembung.Mulai saka iki, kita bakal nganakake festival film.Sayange, Pak Ozawa tilar donya sadurunge taun 2013, festival film pertama, nanging Takeshi Kato, perwakilan perusahaan teater Bungakuza, Nobuyuki Onishi, panulis skrip, lan Radio TBS. Thanks kanggo kumpul macem-macem wong sing ana gandhengane karo Pak Ozawa , kayata Pak Sakamoto, produsen program umure "Shoichi Ozawa's Kokoro Ozawa", kita bisa nyambut sukses kanthi sukses ing acara kaping pisanan. "

Kepiye maneh yen ndeleng Film Festival Kamata sing dianakake nganti saiki?

"Kita duwe akeh wong sing ana gandhengane karo Shochiku. Mariko Okada, Kyoko Kagawa, Shima Iwashita, Ineko Arima, Chieko Baisho, Yoko Sugi ... Kita bakal duwe acara ceramah. Aku duwe akeh kesempatan, nanging aku kebangeten kenapa aku ngobrol ing panggung sing padha karo aktris gedhe sing mung dakdeleng ing layar (ngguyu). Nalika aku njaluk Mariko Okada tampil, dheweke ujar, "Bapakku lan (Tokihiko Okada) dijaga Shochiku, dadi aku ora bisa ngeterke metu. "Sampeyan ujar, lan aku setuju kanthi becik ing papan kasebut.Nalika mlaku-mlaku, aku ngerti manawa Kamata lan Shochiku duwe kekuwatan merek sing hebat.Pengaruh sampeyan marang aktris lan aktor sing ngerti jaman biyen luwih gedhe tinimbang sing sampeyan kira-kira. "

Taun iki minangka ulang taune 100 taun pembukaan Kamata Photo Studio, nanging jinis konten apa kanggo festival film?Coba critakake babagan sing penting.

"Saben taun, nalika ngelingi manawa bakal ngenalake karya Shochiku, kita nyiyapake tema sing selaras karo jaman lan nggabungake macem-macem proyek. Ing 2015, perang iki bakal dadi 70 taun pungkasan perang. Kita nglumpukake lan nampilake film sing gegandhengan, lan aktris sing ditampilake Setsuko Hara sing tilar donya ing taun kasebut. Taun kepungkur, kita nampilake fitur sing gegandhengan karo Olimpiade sadurunge dibukak Olimpiade. Mesthi taun iki, Kamata Photo Studio 100. Kita bakal ngrancang tema kasebut mengeti, nanging amarga pengaruh Corona, kita ora bakal nggawe pameran sing wis fokus saben taun. Aku mutusake njupuk film bisu. Periode nalika Kamata duwe studio sejatine 16 taun, lan ing wektu cendhak, aku nggawe 1200 karya, nanging 9%. Ing ndhuwur iku film bisu. Jaman emas film bisu padha karo wektu nalika studio Kamata ana ing kana. "

Saliyane pamutaran film bisu, sawetara benshi uga bakal ditampilake.

"Sing paling penting yaiku" Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging "dening Midori Sawato (Direktur Yasujiro Ozu). Pak Hairi Katagiri, sing kenal karo kalorone film lan Ota Ward, melu panggung, lan karo sutradara favorit Yasujiro Ozu, dheweke seneng banget karo "(I Was Born, Butto)" Sampeyan wis mutusake yen sampeyan bakal bisa nikmati karya sing padha kanthi ngenalake Midori Sawato lan Hairi Katagiri. Sawise iku, Akiko Sasaki lan Vanilla Yamazaki arep nggawe benshi. Aku pengin sampeyan seneng nonton film kanthi nggawe macem-macem Benshi. Benshi mung budaya ing Jepang. Lair amarga ana narasi Jepang. budaya "kayata Rakugo, Ningyo Joruri, Kodan, lan Rokyoku. Ditulis manawa bintang benshi ing jaman mbesuk dibayar luwih saka perdana menteri nalika semana. Kayane ana akeh pelanggan sing teka ing benshi kasebut. Kanthi iki festival film minangka pemicu, film benshi lan bisu narik perhatian. Aku seneng yen bisa ditindakake. "

Aku biyen ngimpi dadi kritikus film.

"Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging "
"Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging "

Pak Oka kayane seneng akeh film, nanging apa sampeyan ngerti babagan karya Kamata?

"Sejujuré, aku ora nate ngganggu film-film bisu sing ditembak ing studio Kamata. Aku ngerti" Aku lair saka pandangane wong diwasa saka Ryomoto, "nanging aku seneng film wiwit cilik. Nalika semana , Aku mung nonton film Barat. Aku wis nonton akeh wiwit sekolah dhasar lan SMP. Nalika aku mlebu sekolah menengah kaping loro, aku nulis surat penggemar kanggo aktris favoritku, Mitzi Gaynor, lan Aku entuk wangsulan saka dheweke. Aku duwe memori sing gumun (ngguyu). Ing Eropa, nalika aku suwene manggon ing proyek sadurunge, aku biyen ngubengi lokasi film kanthi apik, lan aku seneng banget film. "

Apa sampeyan mesthi pengin nggarap film?

"Aku mbiyen ngimpi dadi kritikus film. Nalika aku isih sekolah SMP, aku samar-samar kepengin entuk proyek sing ana gandhengane karo film, nanging aku dudu sutradara, panulis skrip, apa maneh aktor, nanging kritikus. Aku ora mikir-mikir mikir apa sing kudu ditindakake ... Hideo Tsumura, Choji Yodogawa, Masahiro Ogi, lan akeh kritikus film liyane nalika semana. Nanging nalika dakkandhani marang wong tuwa, aku ujar, "Mangan wae. Aku ora bisa, dadi mandheg wae. "Mula aku entuk kerja ing perusahaan otomotif, nanging suwe-suwe, aku seneng banget bisa muter-muter lan melu film.Sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan ing urip iki.Aku kanthi tenang ngucapake matur nuwun kanggo Kurihara, sing nggawe kesempatan kanggo melu festival film (ngguyu). "

Ora bakal ana pembangunan bioskop modern tanpa Kamata

Sampeyan uga bakal nemoni kedadeyan ing Kamata, kutha film.

"Ing taun kepungkur, bioskop pungkasane ilang, lan kesan yen dheweke dadi kutha film luntur, nanging Kamata Film Studio sing ningkatake modernisasi film Jepang, lan sawise perang, sawise Shinjuku, bioskop Kamata dadi kutha kanthi nomer paling akeh. Kayane mesthi ana DNA film. Kutha sing nggawe film udakara jaman emas nalika ana bioskop, lan film nalika jaman keemasan periode kaping loro sing dakkunjungi sawise iku. misuwur minangka kutha sing bakal ditonton. Aku ora ngerti kapan lan kepiye musim ketiga bakal teka, nanging muga-muga Kamata bakal dihidupake maneh dadi kutha film maneh. Aku bakal nyoba nulungi Festival Film Kamata. Aku pengin. "

Coba critakake babagan prospek lan target mbesuk.

"Saben-saben aku melu festival, aku entuk luwih akeh kesempatan supaya wong bisa ngucap," Seneng banget "utawa" Apa sing bakal sampeyan lakoni taun ngarep? ", Lan aku rumangsa wis diwiwiti minangka lokal festival film.Aku mung matur nuwun kanggo wong-wong sing ndhukung kula.Sejatine, saiki aku mikir njupuk pendekatan anyar miturut kahanan Corona. Rencana kanggo nganakake festival film online nggunakake YouTube uga lagi ditindakake, lan siji video wis diunggah (* nalika wawancara).Saiki kita lagi negosiasi karo macem-macem panggonan kanggo nuduhake video benshi lan talk show sing bakal dianakake ing festival film iki, mula tulungenen.Wiwit taun iki, yen wis kliwat istirahat, kita pengin pindhah menyang perkara sing selaras karo jaman, kaya online.Anggere kita duwe kekuwatan fisik, aku kepengin nglakoni sing paling apik liwat macem-macem cobaan lan kesalahan (ngguyu).Sawise iku, aku kepengin duwe fasilitas sing ana gandhengane karo film. Kaya dene "Kinemakan".Ora masalah yen cilik, nanging muga-muga ana papan sing bisa ndeleng materi lan karya lan ngrasakake sejarah Kamata.Nalika nerusake festival film, aku ngerti apa tegese Pak Ozawa ujar "Kamata minangka film".Ora nggedhekake yen bioskop modern ora bakal berkembang tanpa Kamata.Aku pengin akeh wong ngerti sejarah Kamata sing hebat. "

Ukara: Shoko Hamayasu

Art person + tawon!

Peran utama yaiku film bisu.Benshi minangka profesi sing ana ing pojok panggung, dudu ing tengah.
"Fotografer kegiatan Vanilla Yamazaki"

Kira-kira 120 taun kepungkur, Benshi, sing tampil ing jaman nalika film diarani fotografi kegiatan, minangka wong penting sing nambah warna film bisu kanthi narasi unik.Nanging, kanthi ana film kanthi audio, peran kasebut bakal mungkasi.Ditulis manawa ana luwih saka selusin benshi sing lagi aktif.Ing wektu iki, Vanilla Yamazaki, fotografer kegiatan sing wis entuk dhukungan akeh banget kanggo gaya sing unik sanajan wong langka, bakal ana ing panggung ing Kamata Film Festival.Kita bakal nganakake pagelaran live lan bengkel langsung kanggo bocah-bocah.

Benshi asli sing wis ditanduri kanthi alami


© KAZNIKI

Kayane Pak Vanilla njupuk langkah pertama dadi benshi 20 taun kepungkur.Coba critakake alasan debut sampeyan.

"Nalika aku lulus saka universitas nalika Ice Age Pakaryan ing taun 2000 lan ora bisa mutusake kerja ing endi, aku nemokake artikel babagan rekrutasi benshi sing lungguh ing restoran teater" Tokyo Kinema Club, "sing nampilake film-film bisu.Alasane yaiku benshi menyang audisi lan lolos audisi tanpa ngerti apa sejatine.Aku durung nate ndemek film bisu, lan aku ora ngerti.Ing kahanan kaya ngono, aku ndadak mutusake nggawe debut panggung. "

Dumadakan aku mlumpat menyang jagad sing ora dingerteni.Ngomong-ngomong, apa jagad Benshi?Apa umume sampeyan dadi siswa lan guru utawa senior sampeyan mulang sampeyan?

"Ora kaya rakugo, ora ana asosiasi perdagangan, dadi kita ora ngerti jumlah benshi sing pas, nanging saiki mung ana selusin. Biyen, ana sistem lisensi dadi benshi. Bener, ana saiki ora ana sing kaya ngono, lan ana akeh wong sing aktif kanthi macem-macem cara. Ana sing mahasiswa, ana sing kaya aku, lan ana sing miwiti dhewe. Benshi Wiwit aku nulis skrip dhewe, crita kasebut ora kaya sing wis diwenehake kaya rakugo lan crito. Mula, ana macem-macem gaya. Sing ngetutake narasi sadurunge lan cedhak karo indra wong modern. Sawetara umume nggunakake basa saiki kanggo nyelehake skrip ing layar. Aku pancen terakhir ketik, lan aku nindakake benshi asli sing cukup alami, mula yen isih ana sistem lisensi aku ora yakin (ngguyu). "

Ngomong babagan vanila, nyengsemake nalika dheweke main piano lan Taishogoto nalika main benshi.

"Benshi diarani dadi sing pertama ing sejarah main lan ngomong, lan aku mung siji-sijine. Benshi kudu nulis skrip dhewe, nanging dheweke frustasi awal ... Sejatine, kanthi diam-diam, Nanging, aku duwe bapak nulis kanggo aku. Benshi liyane muji aku, "Naskah iki apik?", Lan aku duwe perasaan campuran sing ora bisa dakkandhani (ngguyu).Banjur aku duwe ide kanggo main musik film dhewe!Sampeyan bisa meneng nalika muter.Sing dakolehi yaiku Taishogoto, sing dituku eyang kanggo aku online nanging ora digunakake.Film barat uga diputer ing piano. "

Apa sampeyan maen instrumen maen asline?

"Ibuku minangka guru piano, mula aku wis sinau piano wiwit umur patang taun. Nanging Taishogoto pancen mandhiri. Sawise main ing panggung kaping pirang-pirang, aku asring lunga menyang pusat budaya kanggo sinau. Aku kaget karo guru, "Aku ngaco strings lan cara dolanan" (ngguyu). "

Aku mikir minangka teknik sing apik kanggo ngobrol nalika muter instrumen miturut gambar sing kasedhiya.

"Bapakku, dhokter ergonomik, ngandhani yen yen nggunakake otak sisih tengen lan kiwa ing wektu sing padha, aku kudu bisa main lan ngomong ing wektu sing padha, lan amarga aku isih bocah, iku gampang kanggo aku saranake, "Aku weruh!" Sampeyan wis rampung.Aku yakin yen nindakake perkara sing cukup maju, nanging ora bisa tumindak liya kanthi dexterous.Lisensi nyopir kaping telu didandani nalika mobil diwiwiti lan mandheg, lan aku nyerah entuk.Aku ora bisa numpak sepeda, lan nglangi kelas (ngguyu). "

Aku rumangsa akeh ikatan

Ing Festival Film Kamata, sing bakal ditampilake ing wektu iki, sampeyan bakal bisa ngasilake rong film sing dijupuk ing Shochiku Kinema Kamata Film Studio.

"Aku urip ing Ota Ward wiwit taun lair nganti saiki, nanging nyatane aku ora nate melu acara ing Ota Ward. Utamane amarga aku kepengin kepengin tampil ing Festival Film Kamata. Aku seneng banget kekarepanku bisa kawujud. Matsutake Kinema Kamata Film Studio minangka studio khusus ing film bisu, mula aku krasa akeh ikatan. Karya sutradara kasebut yaiku "Harta Anak-anak", sing padha karo komedi slapstick Jepang! Jeneng asline film kasebut, Tomio Aoki, ngganti jeneng film dadi "Rushing Boy" lan dadi bocah lintang gedhe.Ngomong-ngomong, "Katsuben!" Dirilis wulan Desember taun kepungkur. (Dibintangi Ryo Narita, film sing digawe ing jaman nalika Benshi aktif), disutradarai dening Masayuki Suo, wis nampilake paraga sing jenenge "Tomio Aoki" ing umume karyane, kalebu film kasebut., Kabeh mau lakon Naoto Takenaka . "

Foto Vanilla Yamazaki
"Bocah Lurus" (1929) Museum Film Dolanan © KAZNIKI

Ing Festival Film Kamata taun iki, macem-macem benshi liyane bakal ditampilake.

"Skrip, baris, arah, narasi ... Ana macem-macem gaya ing saben elemen, dadi sanajan karya sing padha bisa uga beda-beda beda-beda gumantung karo benshi. Nalika jaman semana film bisu, dheweke ujar," Aku bakal rungokake filme. "Babagan.Utamane taun iki, Pak Midori Sawato, tokoh utama ing jagad benshi, sing tampil saben taun, bakal tampil kanthi pertunjukan langsung orkestra.Dadi, wektu iki, Bocah Langsung uga main karo "Aku Lair, Nanging Aku Lair, Nanging" (Sutradara Yasujiro Ozu), sing diucapake dening Profesor Sawato.Kajaba iku, Akiko Sasaki bakal bisa ngomongake karya liyane sing disutradarai dening Torajiro Saito.Aku pengin sampeyan ndeleng saben wektu. "

Benshi minangka profesi sing ana ing pojok panggung, dudu ing tengah

Vanilla uga bakal nganakake bengkel kanggo bocah-bocah, bener?Apa jinis konten iki?

"Dina sabanjure, bocah-bocah sing kumpul bakal tampil ing pagelaranku lan pamer benshi ing panggung. Lokakarya iki digawe kanggo kaping pisanan kira-kira telung taun. Yen bocah-bocah bisa mbayar, skrip aku gratis kanggo nulis, nanging aku ngarep-arep kepengin weruh karya sing hebat amarga bakal nggawe pengaturan sing ora dikarepake lan menarik. Sejatine, aku uga duwe anak umur 3 taun, nanging aku mesthi nuladha Aku lagi bukak, bukak buku gambar, dolanan piano dolanan, lan critakake sing dakgawe! "

Katon janjeni ing mbesuk (ngguyu).Aku nganggep angel ngimbangi kerja lan ngopeni bocah, nanging apa sampeyan bisa menehi katrangan babagan prospek lan target mbesuk?

"Mama-san Benshi diarani sing pertama sawise perang. Pancen angel banget lan aku cenderung sibuk nindakake tugas padinan, nanging aku isih kepengin banget ngadeg ing panggung. Nalika aku diundang menyang Kamata Festival Film, aku nyinaoni sejarah Shochiku Kamata lan nonton film babagan Kamata, sing pancen nyenengake! Biasane aku nulis foto dhewe. Aku nuduhake video pambuka "Kegiatan Foto Imamukashi" sing ana gandhengane karo foto kegiatan lan benshi ing gaya nambah musik lan narasi, nanging luwih becik yen aku bisa ngenalake sejarah Kamata kanthi cara kasebut.. Ota Ward nyoba nguripake budaya Kamata, mula aku bakal seneng yen bisa terus kerja bareng ngreksa budaya lan film bisu kanggo turunan. Benshi minangka posisi khusus minangka pemain lan direktur. Dadi, profesi sing ngadeg ing pucuk panggung lan ora dadi pusat. Peran utama yaiku film bisu. Benshi modern kudu neliti latar mburi sejarah nalika semana, lan aku rumangsa ana akeh wong sing dadi penghibur nanging duwe watak peneliti. Saliyane kepengin ngobrol, aku seneng film bisu. Aku pengin akeh wong seneng hiburan sing misterius kaya ngono. lali karo orane benshi banjur ditarik menyang layar. "

Ukara: Shoko Hamayasu

Profil

Foto Vanilla Yamazaki
© KAZNIKI

Benshi Ing taun 2001, dheweke debut dadi benshi kanthi kursi ing restoran bioskop bisu "Tokyo Kinema Club". Nggawe swara unik sing diarani "swara helium" lan gaya seni sing unik kanggo muter Taishogoto lan piano. Diterbitake ing taun 2019, disutradarai dening Masayuki Suo "Ngomong Gambar! 』KatonMinangka aktor swara, dheweke wis tampil ing pirang-pirang karya kalebu peran Jaiko ing anime "Doraemon".

Panggonan seni + tawon!

Senzokuike- "Cahya banyu lan angin"
"Artis kontemporer Takashi Nakajima"

Yen sampeyan menehi kesempatan kanggo ndeleng saka perspektif sing beda tinimbang biasane

Senzokuike minangka papan santai kanggo warga Kutha Ota lan papan sing misuwur lan situs bersejarah sing makili kutha kasebut.Ing Senzokuike, program seni "Lampu Air & Angin" dening seniman kontemporer Takashi Nakajima bakal dianakake musim gugur iki minangka bagean saka proyek seni OTA "Machinie Wokaku * 1".Kita takon marang Pak Nakajima babagan Senzokuike, papan kanggo makarya lan proyek iki, lan babagan Ota Ward.

Ana macem-macem urip macem-macem wong

Foto Takashi Nakajima
© KAZNIKI

Sampeyan saka Ota Ward, ta?

"Ya, aku Minamisenzoku, Ota-ku. Aku saka SD Senzokuike, lan wiwit cilik aku wis mlebu Senzokuike. Aku wis lair ing Ota-ku wiwit aku lair."

Sampeyan isih manggon ing Ota Ward. Apa daya tarik Ota Ward?

"Ana akeh (ngguyu). Ora adoh saka pusat kutha, lan ana akeh alam kayata Senzokuike, Tama Tama, Peace Park, lan Wild Bird Park.
Kutha iki uga kutha sing jembar banget, kanthi Denenchofu lan pabrik kutha.Nyatane, ana bonbon kaya ing sekitarku, lan aku duwe akeh kanca, kayata dalan-dalan blanja ing kutha lan bocah-bocah Yancha ing pabrik kutha.Nalika ana macem-macem urip ing macem-macem wong, kanca sing duwe taraf urip sing beda-beda biasane dolanan bebarengan.Aku seneng wis gedhe ing kutha iki.
Apamaneh, luwih gampang pindhah menyang Bandara Haneda lan ing luar negeri, lan iku gerbang menyang Tokyo. "

Aku pengin nggambarake cahya alami, angin lan udara

Napa sampeyan milih instalasi ekspresi * 2 ing seni kontemporer?

"Wiwitane nggambar, nanging aku kepengin ngerti kenapa aku kudu nggambar gambar sing pas ing njero bunderan kampus. Ing pigura bunder utawa pinggiran bunder. Aku wiwit nggambar gambar. Mboko sithik, dadi ora pati kepenak, lan aku nggambar gambar kanthi bentuk kaya amuba, nanging akhire, jarang banget aku kudu nyelehake ing bingkai. Wis dadi.
Sing asring daklakoni nalika ndeleng karya XNUMXD wong liya yaiku aku mikirake perkara kasebut. Bayangake, "Apa jinis pemandangan sing bakal sampeyan tingali yen sampeyan ngetik gambar iki?"Banjur aku ngerti yen lukisan kasebut dhewe nyebar ing papan, tinimbang karya loro-dimensi sing diarani lukisan, aku mikir manawa kabeh wong bisa seneng karo jagad sing dakgambar ing papan kasebut.Mangkene carane nggawe metode ekspresi instalasi. "

Kepiye nalika sampeyan miwiti instalasi?

"Ing babagan lukisan, papan sing kudu digoleki biasane diputusake lan pencahayaan digawe ing njero omah. Ing kasus panginstalan, utamane ing kasusku, ana akeh karya ing njobo, dadi sing dadi cahya srengenge. Srengenge nalika esuk . Iki tegese posisi lampu ganti saben wektu wiwit mundhak menyang klelep. Munculé karya ganti kanthi ngganti posisi lampu. Yaiku nyenengake instalasi sing ditindakake ing njobo. Sanajan ing dina-dina angin yen ngono, ana bakal dadi dina udan lan awan. Pancene bisa digunakake, nanging sampeyan bisa ndeleng ekspresi sing beda-beda. Salajengipun, nalika sampeyan ngrasakake bedane ing cuaca amarga dipasang, kepiye lingkungan sekitar? Yen sampeyan takon marang aku, aku pikir bisa ngasilake raos kanggo kula kanggo bisa karya.
Amarga iku, aku nggunakake obyek transparan, tanpa warna = film peregangan * 3.Papan kanggo nginstal iku penting, mula aku kepengin kerja sing ora mateni papan kasebut, nanging ngidini kerjaanku dienggo ing papan kasebut. "

Gambar kerjo
《Bedane tujuan》 (2019) Arts Chiyoda 3331

Akeh karyane Pak Nakajima nggunakake film perangan saliyane saiki.

"Instalasi saya minangka piranti sing bisa nyekel cahya alami, angin, lan udara, utawa aku pengin nggambarake. Film regangan sing awet tahan udan lan angin lan nggambarake lan ngirim cahya kanthi rumit nggambarake pikiranku. Iki minangka bahan sing apik kanggo diekspresikake .
Sampeyan uga apik yaiku produk industri sing diproduksi massal, sing biasane didol ing supermarket lan toko perbaikan omah.Uga nyenengake seni kontemporer yen nggunakake barang-barang saben dinane kanggo nggawe karya seni. "

Apa sampeyan bisa nyritakake babagan karya "Hikari Banyu lan Angin" iki?

"Iki bakal dadi karya sing nyambungake Senzokuike lan omah kapal karo film peregangan. Aku bakal nemplek ing bentuk sing nyebar saka payonane boat boat menyang kolam. Nalika angin bertiup, swara rame banjur udan. Nalika udan, jejak titik-titik polka bakal dipasang ing film regangan. Ana fenomena alam sing kedadeyan nalika mendhung, dina panas lan lembab, lan dina sing biasane liwat. Muga-muga sampeyan bisa ngrasakake. aku. "

Papan sing bisa diobati mung kanthi dideleng

Sampeyan ujar manawa sampeyan wis suwe manggoni ing cedhak Senzokuike. Apa jinis Senzokuike kanggo Pak Nakajima?

"Musim semi minangka papan sing bisa ngrasakake musim, kayata ndeleng kembang sakura ing Sakurayama, konser musik Jepang" Spring Evening Symphony "ing Sanrenbashi," Firefly Evening "ing musim panas, lan festival ing Kuil Senzoku Hachiman ing musim gugur.Nalika dadi mahasiswa, aku nunggang prau karo wong wadon (ngguyu).Nalika sampeyan macet utawa pengin ngrasakake lega, sampeyan bisa teka ing kene nganggo sepeda utawa motor nalika wayah wengi utawa esuk lan mung ndeleng kolam lan sampeyan bakal mari. "

Nalika sampeyan ngerti babagan instalasi ing Senzokuike, apa sampeyan nganggep beda karo panjaluk sing biasa?

"Mesthi wae. Aku duwe profesi nggawe karya, mula aku bakal luwih becik yen bisa nampilake karya ing Senzokuike mengko. Kayane proyek iki bakal dadi pameran sing penting banget kanggo aku."

Pungkasan, apa sampeyan bisa menehi pesen kanggo kabeh wong ing Ota Ward?

"Ya. Apike sampeyan bisa bebas mlaku-mlaku lan ndeleng gaweyane ing Senzokuike. Lan gaweyane menehi aku kesempatan kanggo ndeleng Senzokuike saka perspektif sing beda. Uga, aku bakal seneng yen sampeyan bisa menehi perkara sing kaya ngono ing ndhuwur pikiranku, lan nalika mbesuk dadi luwih misuwur, "Oh, wong kasebut nalika semana." Muga-muga sampeyan bisa mikir. (Lol). "

Gambar sketsa karya Pak Nakajima
Sketsa karya Pak Nakajima

  • * 1 Proyek Seni OTA "Machinie Wokaku":
    Proyek sing fokus ing seni kontemporer.Gusset Ota Ward diibaratake karo galeri seni, lan macem-macem karya seni dipamerake ing gusset, saengga dadi papan sing bisa gampang ngapresiasi seni kanthi gampang lan gampang.Minangka gusset sing apik kanggo nggayuh seni, kita dadi kesempatan kanggo nuwuhake rasa estetis sing beda lan bangga karo para pendhapa, lan nuwuhake kreativitas bocah.
  • * 2 Instalasi:
    Salah sawijining metode ekspresi lan genre ing seni kontemporer.Seni nambah utawa nginstal obyek lan piranti ing ruang tartamtu lan ngrasakake papan utawa papan sing direkonstruksi minangka karya.Ditondoi kanthi gegandhengan banget karo papan tartamtu lan akeh karya sing mung ana sajrone wektu tartamtu.
  • * Film 3 regangan:
    Film kanggo nyegah ambruk mbukak nalika ngirim barang.Transparan lan transparan, lan nduweni keluwesan lan kekuwatan.

Profil

Gambar Takashi Nakajima
© KAZNIKI

Artis Kontemporer
Lair ing Tokyo taun 1972
1994 Lulus saka Sekolah Desain Kuwasawa, Sekolah Fotografi Lulusan
2001 Urip ing Berlin | Jerman
2014, 2016 Grant saka Yayasan Promosi Budaya Memorial Mizuken
Saiki manggon ing Tokyo

個展

Wangun pertukaran <form exchange> / SHIBAURA HOUSE, Tokyo
Subtletis / Galeri Saben 2017 OUT OF PLACE TOKIO, Tokyo
2015 Kikusuru: Festival Modal Pengetahuan / Grand Front Osaka, Osaka
Pameran Kelompok Festival Pesta Karya Iron 2019 "IRON ISLAND FES" Keihinjima, Tokyo
Pameran Anniversary 2019 Zou-no-hana Terrace "Proyek Futurescape", Yokohama
2017 Crita diwiwiti kanthi campuran gambar lan tembung Museum lan Perpustakaan Ota City, Gunma
Kuwi

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150