Menyang teks

Penanganan informasi pribadi

Situs web iki (sabanjure diarani "situs iki") nggunakake teknologi kayata cookie lan tag kanggo tujuan nambah panggunaan situs iki dening para pelanggan, pariwara adhedhasar riwayat akses, ngerteni status panggunaan situs iki, lsp. Kanggo nindakake . Kanthi ngeklik tombol "Setuju" utawa situs iki, sampeyan setuju nggunakake cookie kanggo tujuan ing ndhuwur lan nuduhake data karo mitra lan kontraktor.Babagan penanganan informasi pribadiKebijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardMangga deleng.

Aku setuju

Humas / makalah informasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" vol.3 + tawon!


Ditanggepi tanggal 2020 Januari 4

vol.3 Masalah musim semiPDF

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" minangka makalah informasi triwulanan sing ngemot informasi babagan budaya lan seni lokal, sing nembe diterbitake dening Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward wiwit musim gugur taun 2019.
"BEE HIVE" tegese tawon.
Kita bakal nglumpukake informasi seni lan dikirim menyang kabeh wong bebarengan karo 6 anggota reporter bangsal "Mitsubachi Corps" sing nglumpukake liwat rekrutmen terbuka!
Ing "+ tawon!", Kita bakal ngirim informasi sing ora bisa dilebokake ing kertas.

Art person + tawon!

"Utusan kembang" didhukung rasa syukur amarga makhluk urip
"Artis kembang Keita Kawasaki"

Foto Keita Kawasaki

Aku wis melu kerja kembang luwih saka 30 taun.Minangka salah sawijining artis kembang terkenal Jepang, Keita Kawasaki nyengkuyung budaya kembang anyar sing urip ing macem-macem sudut, kayata pameran, tampilan spasial, lan penampilan TV.Pak Kawasaki yakin karo kembang yen "kembang dudu barang, nanging makhluk urip."

"Yen ndeleng kembang sing mekar ing lingkungan patang musim, sampeyan bakal bisa ngrasakake" regane urip "lan" kehebatan vitalitas. "Kita sinau saka alam kanggo seneng nggunakake kabeh pemahaman . Aku entuk rasa seneng lan wani nyambut gawe sesuk. Sing paling penting yaiku duwe rasa matur nuwun kanggo makhluk urip, lan aku mesthi kepengin menehi bali kanthi alami liwat kembang, mula aku duwe peran mikir ora mung babagan kaendahan lan kembang sing apik banget, nanging babagan macem-macem sinau sing bisa dipikolehi saka kembang. "

Minangka salah sawijining ekspresi, karya Kawasaki asring nyawiji tanduran sing seger lan mati, lan terus narik minat masarakat kanthi pandangan jagad sing durung nate ditemokake sadurunge.

"Sawetara wong ujar manawa tanduran sing wis mati ing papan kosong katon lemek lan reget, nanging regane bakal beda-beda gumantung karo carane sampeyan waca diwasa lan asri. Kayane padha karo masarakat manungsa. Tanduran seger iku seger lan sregep "pemuda", lan tanduran sing wis garing, saya suwe saya suwe saya suwe, nanging bisa nglumpukake ilmu lan kawicaksanan, lan iku "kedewasaan" sing katon ing ekspresine. Sayange, ing masarakat manungsa modern, loro ekstrem kasebut ora bisa intersect. Sampeyan bisa ngrasakake kaendahan sing digawe kanthi ngurmati siji lan liyane, enom lan tuwa, liwat kembang. Muga-muga bisa menehi kontribusi kanggo masarakat liwat nuduhake.

Ngoyak desain sing nggawe makhluk urip seneng "dadi kanca ing bumi sing padha" tinimbang kaendahan sing dirancang kanthi "berorientasi manungsa".Cara Pak Kawasaki ngadhepi kembang iku tetep.

"Sajrone manungsa ana ing pucuk rantai panganan ing bumi, regane" ing ngisor manungsa "mesthi bakal ilang, yaiku tanduran utawa kewan. Dadi masarakat sing duwe manungsa iku kasunyatan sing ora bisa ditolak, nanging ing Nalika semana kita kudu duwe nilai "urip" ing makhluk urip, amarga manungsa uga kalebu bagean alam. Saben wong negesake nilai kasebut. Aku mikir bakal ngganti cara ndeleng lan mikir macem-macem kedadeyan. Pikiran kasebut yaiku dhasar kegiatanku. "

[Pakaryan konseptual] Pakaryan konseptual

Imajinasi tanpa wates saya lair kanthi mirsani karakteristik, bakat, lan sikap saben kembang.
Aku nyoba ngandhani kekuwatan ing karya kasebut minangka pesen saka kembang kasebut.

Bisa "Spring sing lair saka sarang suket sing mati" Foto
《Musim semi lair saka susuh suket sing mati》
Bahan kembang: Narcissus, Setaria viridis

Komentar dening Keita Kawasaki

Ing mangsa adhem, tanduran sing wis diwasa lan mati dadi watu lan nuwuhake urip mbesuk.

Gawe gambar "layar lipat kembang / musim semi" sing urip
《Layar lipat kembang / semi》
Bahan kembang: Sakura, Nanohana, Mimosa, Forsythia, Forsythia, Kacang polong, Kacang polong, Cineraria, kokolin Ryu

Komentar dening Keita Kawasaki

Nalika ndeleng layar lipat kanthi kembang, imajinasi warna, wewangian, lingkungan, lan liya-liyane sumebar lan sampeyan bisa ngrasakake luwih sugih tinimbang ngerteni.Aku pengin ndeleng kembang sing ganti.Yen kembang iki kembang mentah ... penasaran bakal bisa digunakake.

[Pakaryan konseptual] Pakaryan konseptual

Imajinasi tanpa wates saya lair kanthi mirsani karakteristik, bakat, lan sikap saben kembang.
Aku nyoba ngandhani kekuwatan ing karya kasebut minangka pesen saka kembang kasebut.

Work [KEITA + Itchiku Kubota] << Hymn to Colour >> Gambar
[KEITA + Itchiku Kubota]
《Masmur kanggo warna》
Bahan kembang: Okurareuka, Yamagoke, kembang garing

Komentar dening Keita Kawasaki

Karya kanthi tema "bunga warna" sing dipelajari saka alam, kayata warna sing ana ing bumi lan cahya sing mudhun saka swarga. "Kaendahan alam" sing urip ing "Ichiku Tsujigahana" lan tanduran iki diintegrasi kanggo nyipta lanskap sing sugeh lan apik.Bayangan apik sing didhelikake kanthi sepi.Nalika menehi pakurmatan marang Pak Itchiku Kubota, sing seneng sugih kanthi bebas, dheweke ngucapake matur nuwun banget marang macem-macem warna tanduran.

Bisa [KEITA + gelas Rene Lalique] << Godhong sing diuripake >> Gambar
[KEITA + Rene Lalique kaca]
《Godhong sing mubeng》
Bahan kembang: gerbera, kalung ijo, succulents

Komentar dening Keita Kawasaki

Yen ngiwa nengen, sampeyan bakal kuwatir kiwa.Yaiku naluri makhluk urip sing sampeyan pengin munggah nalika mudhun.

Lair saka "Artis Kembang" Keita Kawasaki

Pak Kawasaki tetep terus ngandhakake atine minangka "utusan kembang."Anane ibuku, Mami Kawasaki, pancen penting banget kanggo ngomong babagan oyot kasebut.
Mami Kawasaki lunga menyang Amerika Serikat minangka siswa internasional nomer loro sawise perang lan kesengsem karo desain kembang ing toko kembang ing pundi dheweke kerja parsial lan entuk teknik kasebut.Sawise bali menyang Jepang, sawise kerja dadi reporter kanggo Sankei Shimbun suwene pirang-pirang taun, ing taun 1962 dheweke nggawe kelas desain kembang pertama Jepang "Mami Flower Design Studio (saiki Mami Flower Design School)" ing Ota Ward (Omori / Sanno). Kanthi filsafat "ngolah wong sing apik tenan sing bisa nggawe urip saben dinane sugih lan nyenengake kanthi srawungan karo tanduran," kita ngarahake pendhidhikan emosi sing nuwuhake kebebasan, kamardikan, lan pikiran sing subur para wanita.

"Kayane wanita saka saindenging negara pengin entuk kerja ing tangan lan pengin mulang mengko. Nalika semana, iki minangka masarakat tertutup lan angel banget para wanita maju ing masarakat, nanging Mami Kawasaki, miturutku, dheweke terus-terusan entuk pendidikan emosional liwat kembang nalika mbayangake wong mbesuk sing bisa ngimbangi kerja lan kulawarga, ujar manawa pria lan wanita kudu menehi kontribusi kanggo masarakat. Aku uga mulang sampeyan, nanging utamane, kanthi kontak karo kembang, sampeyan bisa éling sejatine larang regane urip lan vitalitas, pentinge nimbang-nimbang karo wong liya, lan ngasuh anak. Wiwit wiwitan, aku nganggep bisa nyebabake katresnan kulawarga.

Pak Kawasaki lair saka Pak Mami Kawasaki, pelopor ing jagad desain kembang Jepang.Nalika aku takon apa dheweke wis ngenteni nalika isih cilik nalika akeh kontak karo tanduran, dheweke kaget amarga "siji-sijine kembang sing dakkenal yaiku mawar lan tulip."

"Aku durung nampa" pendhidhikan hadiah "kembang saka ibuku. Aku mung wong tuwaku sing seneng urip, mula aku edan nggoleki 'chickweed' kanggo menehi pitikku. Yen sampeyan mikir, iki bisa uga asal saka minat tetanduran. Nalika lulus sekolah menengah, aku sinau desain lingkungan ing Jepang ing Departemen Gardening Dekoratif ing universitas Amerika. Aku dadi minat karo pitik lan pindhah menyang universitas seni dadi jurusan pencetakan lan tembikar . Sawise bali menyang Jepang, aku latihan ing bengkel tembikar kanthi tujuan dadi tukang tembikar. "

Ditulis manawa Pak Kawasaki pisanan kontak karo desain kembang ibune nalika ngunjungi acara sing dianakake Mami Flower Design School minangka kerja parsial.

"Aku kaget weruh. Aku nganggep desain kembang minangka jagad kembang lan karangan bunga. Nanging, nyatane, aku ora mung nggawe kembang potong nanging uga watu, suket mati, lan kabeh jinis bahan alami. Aku ngerti kaping pisanan iku dadi jagad sing kudu ditindakake. "

Faktor sing nemtokake mlebu dunia kembang yaiku acara ing Tateshina, sing dakkunjungi karo kanca sawise kuwi.Kawasaki kepincut amarga ana lily sinar emas sing katon nalika mlaku-mlaku ing wilayah alas nalika esuk.

"Aku ndeleng kanthi ora sengaja. Aku kepengin ngerti kenapa mekar apik banget ing papan sing kaya ngono, tanpa ana sing weruh. Manungsa pengin nggedhekake," Delengen, "nanging banget andhap asor. Aku kesengsem karo kaendahan kasebut. Mbok Ibu nyoba ngramut emosi liwat kaendahan tanduran iki, mula aku nyambung ana ing kana. "

Pak Kawasaki saiki aktif dadi seniman kembang makili Jepang. Wiwit taun 2006 nganti 2014, Pak Kawasaki dhewe dadi pejabat kepala Sekolah Desain Kembang Mami.Saiki, adhine Keisuke dadi kepala sekolah, lan dheweke duwe udakara 350 ruang kelas ing Jepang lan luar negeri, sing pusat karo kelas sing dikelola langsung ing Ota Ward.

"Aku duwe kesempatan kanggo sesambungan karo macem-macem wong minangka perdana menteri lan sinau akeh. Kosok baline, frustasi yen angel menehi langsung pikirane menyang masarakat umum, mula aku miwiti kegiyatan kanthi mandhiri saka Desain Kembang Mami Sekolah. Nanging, sanajan cara ekspresi beda karo ibuku Mami Kawasaki, filosofi lan kabijakan sing dipikirake pancen wis terukir ing awakku. Pakaryanku uga diukir., Dakkira yaiku kanggo ngirim pendhidhikan emosi lan nuduhake emosi liwat tanduran ing saindenging industri.
Ing siji dimensi, perkara sing nyata bakal runtuh, nanging aku percaya manawa roh bakal langgeng.Nganti saiki, ana udakara 17 wong sing wis sinau ing Mami Flower Design School, nanging aku mikir manawa spiritualitas minangka input lan masing-masing bisa digunakake kanggo ngasuh bocah lan masarakat.
Aku ora mikir bisa nindakake apa-apa sajrone 100 taun kepungkur.Nanging, sanajan ing kahanan kaya ngono, aku kepengin melu nggawe pondasi kanggo masa depan budaya kembang Jepang sing apik nalika kerja bareng karo wong-wong sing melu industri kembang. "

Persamaan sing nguatake kekuwatan manungsa yaiku "penasaran-> tumindak-> pengamatan-> imajinasi-> ekspresi"

Pak Kawasaki bisa uga duwe rasa kuwatir karo masarakat modern.Yaiku, kesadharan urip nggunakake "panca indera" sing asale manungsa wiwit saya ringkih.Aku takon manawa evolusi peradaban digital bisa dadi faktor utama ing perkara iki.

"Nalika evolusi peradaban digital modern nggawe" ora nyaman ", kita uga sok rumangsa yen" penak ora trep. "Penerapan kawicaksanan lan ekspresi emosional sing subur sing lahir saka" panca indera "bakal ganti suwe-suwe. Ora ana perkara kaya ngono minangka "djalmo manungso getih." Aku ora arep nolak peradaban digital kasebut dhewe, nanging aku mikir kudu misahake tenan ing endi rasionalisasi nggunakake digital. Apa maneh, panguripan manungsa modern mesthine ora seimbang. "

1955 (Showa 30), nalika Pak Kawasaki lair, minangka jaman ekonomi sing tuwuh gedhe.Pak Kawasaki nggambarake wektu kasebut minangka jaman sing "masarakat entuk ilmu nalika ngoptimalake pancene akal lan ngowahi ilmu kasebut dadi kawicaksanan", lan "kekuwatan manungsa" saben wong urip. Aku ngelingi jamane.

"Ngomong babagan masa kanak-kanak, bapakku rada wangkal, lan sanajan bocah isih cilik, dheweke ora bakal ngguyu yen dheweke ora kepenak, sanajan dheweke ujar aneh kanggo nggawe dheweke ngguyu. (Ngguyu). Dadi , nalika aku terus mikirake nggawe aku ngguyu lan pungkasane ngguyu, ana prekara prestasi sing nyata. Apa ora sepele? Nalika dadi mahasiswa, aku ora duwe ponsel, mula sadurunge nggawe medeni nelpon menyang omah sing disenengi wanita, aku simulasi nalika bapak mangsuli telpon, nalika ibune mangsuli, lan liya-liyane. (Ngguyu). Saben perkara cilik kasebut minangka hikmat kanggo urip.
Saiki wayahe pancen trep.Yen sampeyan pengin ngerti informasi restoran, sampeyan bisa kanthi gampang nginep ing Internet, nanging sing penting yaiku pindhah menyang kono lan coba.Banjur, priksa maneh apa sampeyan ngira enak, ora enak, utawa ora.Lan aku pikir penting mbayangake kenapa aku ngira enak lan mikir babagan ekspresi apa sing bisa dakhubungake karo pamikiran kasebut. "

Miturut Pak Kawasaki, perkara pertama sing kudu dihargai kanggo budidaya kekuwatan manungsa yaiku "rasa penasaran" dhewe.Lan sing penting, sejatine pindhah menyang "tumindak" adhedhasar rasa penasaran, "ngamati", lan mikir babagan "imajinasi".Dheweke ujar manawa ana "ekspresi" minangka metu saka iku.

"Aku ngregani" persamaan "iki banget. Ekspresi biasane beda kanggo saben wong, lan miturut pendapatku, desain kembang lan seni kembang. Saka cetakan lan keramik sing lawas, ekspresi minangka metu saka kembang tegese sampeyan mung ganti . Sampeyan duwe kekuwatan sing padha dadi penasaran karo prekara lan ndeleng, ngamati, lan mbayangake kanthi mripat lan sikil sampeyan dhewe. Seneng banget. Aku duwe imajinasi, lan aku mikir manawa saben urip bisa dadi akeh luwih sugih yen kabeh duwe kekuwatan iki. Apa sanajan saben ekspresi beda, yen prosese padha, ana landhesane supaya kita bisa nemokake lan ngirim nilai-nilai umum kanggo saben liyane. Iki minangka kapercayan sing wangkal. "

[Pakaryan konseptual] Pakaryan konseptual

Gambar "Aturan Alam II"
《Aturan Alam II》
Bahan kembang: tulip, maple

Komentar dening Keita Kawasaki

Tanduran sing diwarnai ing bumi dikubengi lemah mati nalika tekane mangsan lan malih dadi lemah kanggo nutrisi sabanjure urip.Maneh, ana warna anyar sing sumunar ing lemah.Cara urip tetanduran rumangsa sampurna sing ora bisa dak tiru.

[Kolaborasi] Kolaborasi

Makarya [bangunan KEITA + Taro Okamoto] Gambar "Luh kaya air terjun"
[Bangunan KEITA + Taro Okamoto]
《Tangis kaya grojogan》
Bahan kembang: Gloriosa, Hedera

Komentar dening Keita Kawasaki

Menara biru sing munggah langit udakara udakara 40 taun.Yaiku seni sing ditinggalake Pak Taro.Menara kasebut uga dadi lungse lan kudu dirusak.Takone Pak Taro Swarga. "Apa sing kudu aku lakoni?" "Seni iku bledosan." Aku weruh luh kaya grojogan ing mburi tembung kasebut.

Anane saben manungsa yaiku seni

Ing pungkasan wawancara, nalika aku takon karo Pak Kawasaki babagan apa "seni", dheweke entuk tampilan sing unik kanggo Pak Kawasaki sing tulus ngadhepi "rezeki urip".

mikir.Pungkasan, aku mikir yen seni kudu urip lan saling ekspresi kanthi "egois".Yen dipikirake, aku ora masalah yen sing nampa apa wae sing dakkirim.Nanging, sawetara wong bisa mikir manawa bidang "seni" dhewe ora prelu, nanging miturutku, keseimbangan iku penting banget.Yen ana sing enak, bisa uga ana sing ala, lan yen ana ndhuwur, bisa uga ana dhasar.Aku mikir manawa kekuwatan seni sing menehi kesadharan kaya ngono bakal saya penting ing mbesuk. "

Sing diregani kanthi sadar yaiku "seneng seni."Makna sing sejatine saka tembung kasebut yaiku tujuwane Pak Kawasaki sing kuat yen "yen sampeyan ora seneng, sampeyan ora bakal bisa nggawe wong seneng."

"Aku ora mikir bisa nggawe wong seneng nalika duwe pengorbanan. Pungkasane, jaga awakmu dhewe. Yen sampeyan mikir manawa seneng, coba jaga wong-wong ing sekitar sampeyan. Kayane bisa nggawe masarakat seneng. Yen wong-wong ing sekitar kita dadi seneng, mula kita bisa nggawe masarakat seneng. Sing pungkasane bakal nggawe bangsa seneng lan jagad iki seneng. Kayane pesen kasebut aja salah. Kanggoku, wiwit aku lair Ota Ward, aku kepengin ngupayakake pangembangan budaya kembang Ota Ward nalika ngregani awake dhewe. Bakal nyebar menyang Tokyo lan industri lan masarakat - aku pengin nglanjutake kegiyatan kanthi ngetrapake saben langkah. "

[Grafik kembang] Grafik kembang

Gambar "Gambar kembang"
Graphic Grafik kembang》
Bahan kembang: Sakura, tulip, rubili Lilium, bluebell Turki, ubi jalar

Komentar dening Keita Kawasaki

Kaendahan kembang sing bisa dideleng kanthi mripat lan kaendahan kembang sing dideleng ing foto katon beda banget kanggo aku.Aku fokus ing kaendahan kembang nalika dideleng ing papan sing rata (foto), lan nyoba visual narik ekspresi kembang sing durung dakdeleng.

[Kamungkinan kembang sing ora dingerteni]

Gambar "Go to tableware"
《Pindhah menyang barang-barang meja》
Bahan kembang: corak Ryuko, Turbakia, walikota Astrantia, mint, geranium (mawar, lemon), kemangi, ceri, kalung ijo, stroberi

Komentar dening Keita Kawasaki

Apa wae bentuk sing bisa nglumpukake banyu bisa dadi vas.Lebokake kembang ing ruang sing digawe tumpukan mangkuk, lan lebokake bahan ing mangkuk ndhuwur.

Profil

写真
Keita Kawasaki nggawe macem-macem karya ing demonstrasi kasebut.

Lulus saka Universitas Seni lan Kerajinan California ing taun 1982.Sawise dadi pejabat pamimpin sekolah desain kembang pertama Jepang "Mami Flower Design School" sing didegake dening ibune Mami Kawasaki ing taun 1962, dheweke ngluncurake merek Keita lan melu demonstrasi lan presentasi seni ing program TV lan buku.Dheweke wis menang akeh penghargaan kanggo instalasi lan tampilan spasial.Kolaborasi kanthi aktif karo seniman lan perusahaan.Dheweke wis nulis akeh buku kayata "Flowers Talk" (Hearst Fujingahosha) lan "Nicely Flower One Wheel" (Kodansha).

Gambar buku

KTION Co., Ltd.
  • 2-8-7 Sanno, Ota-ku
  • 9:00 nganti 18:00 (ditutup dina Setu, Minggu, lan preinan)
  • TEL: 03-6426-7257 (Perwakilan)

Homepage Keita Kawasakijendhela liyane

Homepage KTIONjendhela liyane

[Pengantar artis] AOIHOSHI

Satuan musik "AOIHOSHI" dening Roman Kawasaki lan Hiroyuki Suzuki sing aktif dadi "Flower Messenger" karo Keita Kawasaki.Plancongan ing saindenging negara kasebut, dheweke njupuk conto swara sing diklumpukake saka alam, kayata swara angin, banyu, lan kadang badai, lan muter irama lan melodi nggunakake komputer lan keyboard.Gawe "SISTEM SUARA BUNGA AOI HOSHI" sing ngowahi arus bioelektrik sing dipancarake saka tanduran dadi swara, lan dadi pangurus musik ing acara kasebut ing tampilane Keita Kawasaki, lan uga main ing macem-macem acara ing Jepang lan ing jaban rangkah.

Foto AOIHOSHI
Pianist lan komposer Roman Kawasaki (sisih tengen) lan Hiroyuki Suzuki (kiwa) sing uga nggarap lagu tema kanggo animasi TV.
"Co-dibintangi 'karo tanduran minangka pengalaman sepisan ing umur. Kita seneng banget karo tanduran."

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150