Menyang teks

Penanganan informasi pribadi

Situs web iki (sabanjure diarani "situs iki") nggunakake teknologi kayata cookie lan tag kanggo tujuan nambah panggunaan situs iki dening para pelanggan, pariwara adhedhasar riwayat akses, ngerteni status panggunaan situs iki, lsp. Kanggo nindakake . Kanthi ngeklik tombol "Setuju" utawa situs iki, sampeyan setuju nggunakake cookie kanggo tujuan ing ndhuwur lan nuduhake data karo mitra lan kontraktor.Babagan penanganan informasi pribadiKebijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardMangga deleng.

Aku setuju

Humas / makalah informasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" vol.2 + tawon!


Ditanggepi tanggal 2020 Januari 1

Jeksa Agung bisa ngetokake mangsa vol.2PDF

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" minangka makalah informasi triwulanan sing ngemot informasi babagan budaya lan seni lokal, sing nembe diterbitake dening Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward wiwit musim gugur taun 2019.
"BEE HIVE" tegese tawon.
Kita bakal nglumpukake informasi seni lan dikirim menyang kabeh wong bebarengan karo 6 anggota reporter bangsal "Mitsubachi Corps" sing nglumpukake liwat rekrutmen terbuka!
Ing "+ tawon!", Kita bakal ngirim informasi sing ora bisa dilebokake ing kertas.

Fitur khusus "Seni pertunjukan tradisional" + tawon!

"Shoko Kanazawa, tukang nulis ing Ota Ward"

Masalah nomer loro sing nampilake tema "Tsumugu".Kita bakal ngirim sawetara foto sing ora bisa dilebokake ing kertas!

写真
Pilih piring sing diwenehake para penggemar.

写真
Shoko ndedonga sadurunge nulis buku kasebut.

写真
Shoko sing nulis siji serat tema khusus "muter".

写真
Kanthi buku sampeyan wis rampung nulis.

"Masahiro Kaneko" sing njaga alat musik Jepang "Koto" supaya urip

"Kabeh duwe ciri timbre dhewe-dhewe, lan ora ana sing padha."

写真

Sampeyan mbutuhake wektu udakara 10 taun kanggo nggawe alat musik Jepang, koto, saka log paulownia.Umure koto sing wis rampung udakara 50 taun.Amarga umure cekak, ora ana instrumen sing misuwur kayata biola.Aizu paulownia kanthi swara sing apik digunakake kanggo bahan koto "ephemeral" kaya ngono.Kaneko sukarelawan ngubengi sekolah dhasar lan SMP, kanthi ujar, "Aku pengin sampeyan nyentuh koto," supaya budaya koto tetep dijaga.

"Sing paling apik yaiku yen sampeyan lali koto, sampeyan ora kudu kuwatir. Bocah-bocah bakal mungkasi urip tanpa ndeleng. Sampeyan bisa ndeleng lan ndemek kasunyatane mung karo buku lan foto, mula sampeyan bisa ngrasakake Aku ora duwe. Aku arep ngandhani yen ana instrumen ing Jepang, mula aku kudu miwiti saka kana. "

Kaneko, sing dadi sukarelawan lan nindakake kegiatan pendhidhikan karo koto, apa reaksi sing ditindakake bocah nalika ngrungokake koto?

"Gumantung saka umur sampeyan sing ngrasakake. Bocah-bocah sing sekolah dhasar ing SD kudu ndemek instrumen kasebut. Sanajan dheweke ngrungokake lan takon kesane, dheweke durung nate ngrasakake. Penting, yen tutul. bagean saka pengalaman. Sawetara bocah seneng lan sawetara ora kepenak. Nanging aku ora ngerti yen aku ora tutul. Pengalaman sejatine paling apik. "

写真

Apa sebabe Kaneko ngerti babagan Aizu paulownia nalika nggawe koto, lan apa bedane karo wit paulownia liyane?

"Nganggo luwih saka 10 taun kanggo nggawe koto saka kayu. Kira-kira 5 taun luwih dhisik kanggo ngethok paulownia, banjur garing. 3 taun ing meja, 1 utawa 2 taun ing jero ruangan, lan liya-liyane. Wis 5 taun. Niigata paulownia lan Aizu paulownia rada beda. Ana ing Chiba lan Akita, nanging sing paling apik yaiku Aizu. Apa karakter sing sampeyan tulis paulownia? "

Iki padha karo Kibia.

"Ya, paulownia dudu wit. Kulawarga suket. Ora beda karo konifer liyane, ora bakal atusan taun. Bakal mati sawise umume 6 utawa 70 taun. Umure koto udakara 50 taun." Ora ana varnish sing ditrapake ing permukaan. "

Apa ana cara supaya masarakat sing ora ngerti musik tradisional Jepang ngerti Koto kanthi gampang?

"YouTube. Anakku dadi klub koto ing Universitas Sophia. Sawise anakku melu, aku ngrekam kabeh konser lan ngunggah menyang YouTube, lan nggoleki Universitas Sophia. Kabeh mau diwiwiti kabeh, banjur saben universitas nambah iku. "

Fitur khusus iki yaiku "Tsumugu".Apa ana alat musik sing digawe saka jaman mbiyen lan para mudha saiki nindakake perkara anyar?

"Ana. Contone, ana panjaluk kanggo nggawe instrumen sing bisa dideleng sanajan sampeyan kolaborasi karo piano ing jazz. Nalika semana, aku nggunakake bahan keras paulownia Aizu. Aku nggunakake paulownia alus kanggo lagu-lagu lawas, nanging modern kaping Kanggo koto kanggo para pemain sing pengin main lagu, kita nggunakake bahan kayu sing atos. Kita nggawe instrumen sing ngasilake swara sing cocog karo lagu kasebut. "

Matur nuwun sangetProses produksi Koto dikirim ing situs web Toko Alat Alat Musik Kaneko Koto Sanxian. Proses informasi lan ndandani konser Koto uga dikirim ing Twitter, mula priksa.

Toko Alat Musik Kaneko Koto Sanxian

  • 3-18-3 Chidori, Ota-ku
  • Jam kerja: 10: 00-20: 00
  • TEL: 03-3759-0557

ホ ー ム ペ ー ジjendhela liyane

Twitterjendhela liyane

"Yasutomo Tanaka" sing nahan swara tradisional kanthi teknologi

"Aku kerja ing agensi perusahaan Y lan wis pirang-pirang taun adhedhasar ing Malaysia, aku lunga menyang negara-negara tetangga, China, lsp. Kanggo ndhukung pabrik produksi. Antarane, ana pabrik alat musik, ing kana aku sinau cara nyetel lan nggawe alat musik . Ilmu sing wis dakkolehi saiki duwe. "

写真

Wis 3 taun wiwit pring (pring wadon), sing bahane Shinobue, dipanen lan dikeringake.Kangge, rong pertiga bakal retak.Pring bongkok dipanaskan (dikoreksi) nganggo geni. Keahliane Pak Tanaka yaiku nyetel wisel, sing bakal rampung udakara telung setengah taun, kanthi nada sing beda kanggo saben festival ing saben lingkungan, lan kanthi ilmiah kasebut disesuaikan miturut blower. "Aja milih sikat Kobo" minangka dongeng lawas.

"Ana akeh peluit kaya festival ing saindenging Jepang. Ana musik lokal, lan swara ana ing kana. Mula, aku kudu nggawe swara sing dibutuhake kanggo musik kasebut."

Iki tegese ana swarane kaya kutha lan desa.Apa sampeyan milih nada sawise ngrungokake musik lokal?

"Priksa kabeh nada nganggo tuner. Hz lan nada beda-beda beda gumantung karo bantala. Gelombang swara digawe ing tabung, nanging tabung kleru amarga alami. Gelombang swara uga distorsi. Gelombang swara metu . Yen swarane kaya nada utawa swara sing nyenengake, utawa yen terakhir, bentuk tabung kasebut goyang. Benerake karo obeng kanggo nggawe swara. Go "

写真

Katon kaya wujud urip sing diwenehake alam.

"Bener. Makane nggawe swara cukup fisik, lan area lan bentuk sing ana gandhengane. Kasar. Nalika isih bocah, aku lunga menyang Asakusa lan tuku suling digawe dening master suling, nanging nalika semana, aku Aku ora ganggu karo sisih njero tabung. Nalika dak jotosake, ora ana swara. Banjur pak guru ngandhakake, yen latihan iku watu undhak-undhakan. Nanging iku asale nggawe peluit aku. Aku biyen nggawe suling minangka hobi , nanging sawise iku, aku ngerti yen ana masalah karo bentuk ing njero. Sinau nggawe alat musik ing perusahaan iki migunani banget kanggo tugasku saiki. "

Aku arep takon babagan proses nggawe Shinobue.

"Pring sing dakkethok ora bisa digunakake kaya saiki, mula aku kudu garing telung taun suwene. Rong pertiga pecah lan sisa sepertiga dadi wisel, nanging rada ditekuk. Gosong tikungan nganggo geni. Nalika dadi alus, lurus nganggo kayu cukur. Sampeyan bisa nggawe siji bahan, nanging bakal stres nalika sampeyan mbenerake, mula yen sampeyan nggawe bolongan saiki bakal retak. Uga garing nganti garing dadi akrab udakara setengah taun. Butuh akeh saraf saka tataran nggawe bahan kasebut. Yen sampeyan nggawe bahan kanthi longgar, bakal dadi wisel sing longgar. "

Fitur khusus iki yaiku "Tsumugu".Apa tegese muter tradhisi kanggo Pak Tanaka?

"Apa ora" fusi "sing njaga sing lawas lan nggawe sing anyar?Struktur gaya kuna bakal dikelola kanthi struktur gaya kuno.Suling Doremi saiki wis narik kawigaten.Aku pengin main musik kontemporer, aku uga pengin main jazz.Nganti saiki, ora ana peluit sing bisa dimainake bebarengan ing skala piano, nanging Shinobue wis entuk temperamen sing padha karo Barat.Iki berkembang. "

Matur nuwun sangetKazuyasu Flute Studio uga nampa konsultasi kanggo wong-wong sing pengin miwiti suling nanging ora ngerti carane milih.Mangga dipriksa uga homepage.

Studio wisel Kazuyasu

  • 7-14-2 Pusat, Ota-ku
  • Jam bisnis: 10:00 kanggo 19:00
  • TEL: 080-2045-8150

ホ ー ム ペ ー ジjendhela liyane

Art person + tawon!

"Living National Treasure" sing nyambung budaya tradisional karo keturunan "Fumiko Yonekawa II"

"Seni" wedi lan bobote--
Makane aku aktif kabeh urip, aku mung tetep mbudidaya kanggo seni seni

Panggung isih medeni
Temtokake hiburan kanggo aku lan wong liya kanthi ketat

写真

Fumiko Yonekawa, generasi kaping kalih, aktif dadi pemain Jiuta lan Jiuta (* 80) luwih saka 1 taun. Sanajan wis disertifikasi minangka Harta Nasional sing Urip (Properti Budaya Intangible Penting) ing Koto ing taun 2008, nyengsemake yen terus ngupayakake dalan seni.

"Matur suwun, ana macem-macem konser ing ngarepku, mula aku olahraga nganti wareg. Kuwi nggawe aku ora kepenak. Gumantung karo lagu, konten lan ekspresine Beda, mula angel banget ditampilake ing Timbre. Kayane mesthi ana ing pikiranku aku pengin kabeh wong ngrungokake kanthi cara sing gampang dingerteni. "

Lagu Jiuta lan koto sing wis diwarisake dening pamriksa sekolah (musisi wuta) sajrone jaman Edo lan saiki isih diwarisake.Ngalami pangerten babagan lagu, kalebu individualitas lan rasa saben sekolah, lan tuduhna menyang pamirsa ing ngarepe, tinimbang nada kanggo nggayuh level kasebut, lagu kasebut dadi awak supaya sampeyan bisa muter sanajan sampeyan nutup mripatmu. Sanajan aku wis biyasa, aku ora nate mandheg lan terus latihan lan masrahake awakku.Konco ekspresi sing alus, sampeyan bisa ngrasakake semangat lan tekad minangka penyidik ​​sing nguwasani seni kasebut.

"Pungkasane, panggung isih medeni. Sanajan sampeyan cukup latihan, yen sampeyan bisa ngetrapake 8% ing panggung, sampeyan ora bisa ngetokake setengah."

Salah sawijining pitunjuk kanggo ngerti katrampilan ngupayakake seni yaiku metode pelatihan sing ditindakake nganti wiwitan jaman Showa.Kanthi meksa sampeyan nganti wates, kayata "latihan kadhemen" ing endi sampeyan terus muter koto lan telung tali (shamisen) nganti ilang saka pikiran nalika kena angin adhem, lan "atusan dolanan" terus muter lagu sing padha bola-bali. Iki minangka cara latihan kanggo nglatih awak lan ngasah katrampilan.

"Pendhidhikan wis owah ing jaman saiki, mula ora gampang nampa piwulang kaya ngono, sanajan sampeyan pengin. Nanging, piwulang kasebut penting banget lan dadi dhasar kabeh latihan. Mikir."

Pak Yonekawa ujar manawa dheweke "ketat kanggo awake dhewe lan wong liya" babagan seni.

"Yen ora, sampeyan ora bakal bisa nggatekake wong. Aku dhewe mikir."

写真

Ing pandhuan sing Pak Yonekawa wenehake langsung marang para murid, ana prekara liyane sing penting kajaba nuduhake interpretasi saben lagu ing timbre.Iki minangka kontak saka ati-ati.

"Saben lagu duwe" ati "dhewe. Gumantung saka kepiye seni seni para siswa, sawetara wong bisa ngerti lan liyane uga ora paham. Mula iku apik banget nalika nggatekake perasaan para murid liyane. Aku nyoba nerangake interpretasi lagu kanthi cara sing gampang dimengerteni. Kabeh wong seneng mainake. Nalika saya suwe saya mangertos sajrone pirang-pirang taun, aku ngerti apa sing dakkandhakake. Mangga sinau lan njupuk pelajaran. "

Ditulis manawa cara ngatasi seni mutlak iki umume amarga piwulang Fumiko Yonekawa sing pertama.

"Amarga semangat seni saka sadurunge wis kagayuh. Kita kalebu ajaran kasebut minangka bandha seumur hidup."

Tindakake piwulang saka generasi sadurunge lan pindhah menyang generasi sabanjure
Tuang atimu menyang perkembangan budaya tradisional

写真

Kaping pisanan, Pak Yonekawa (jeneng asline: Pak Misao) lan pendahulune duwe hubungan "lik lan ponakan wadon".Dheweke nate nginep ing kanak-kanak ing Kobe, lan nalika lulus sekolah dhasar, ibune sing dadi guru buta lan koto, tilar donya. Aku lunga menyang Tokyo ing sepur wengi kanggo sinau karo mbakyuku.Sawise iku, dheweke urip karo bulike, lan hubungan antarane kekarone diganti dadi "guru lan murid" lan ing taun 1939 (Showa 14) dadi "ibu lan putri angkat".

"Aku lunga menyang omah bulikku tanpa ngerti apa-apa. Ana akeh uchideshi. Wiwitane, aku mikir yen aku lik sing medeni. Aku ora bisa ngarani dheweke" guru, "lan aku asring dielingake. Nanging aku ujar "Lik". Aku lagi wae main koto. Banjur dadi ide sederhana yen ana hadiah lan barang-barang sing apik nalika semana. Bocah-bocah. "

Ing pandhuan sing ketat sadurunge, bocah wadon kasebut mboko sithik metu lan pungkasane muncul.Fumi Katsuyuki(Fumikatsu) Digunakake sacara wiyar ing jeneng.Sing ndhisiki mesthi ngandhani awake dhewe lan wong liya yen dheweke mung kudu sinau seni, lan dheweke minangka guru utama sadurunge kerja kayata kerja ing kantor lan diplomasi, lan adhine ing daftar kulawarga sing diadopsi sekaligus. · Pak Fumishizu Yonekawa (almarhum) dadi pejabat.Kaya-kaya nanggepi pikirane guru lan mbakyune, Pak Yonekawa bakal terus maju karo seni kasebut.
Ing taun 1995 (Heisei 7), generasi kaping pisanan tilar donya, lan patang taun sabanjure, dheweke dijenengi "generasi nomer loro Fumiko Yonekawa".Dheweke ngomong babagan perasaan nalika semana, ujar, "Iki minangka keputusan gedhe manawa aku kerja tenan kanggo aku."

"Biyen, ibuku crita yen seni mbantu aku, nanging nalika isih enom, aku durung paham. Pendhita sadurunge duwe ati gedhe. Dheweke nggawa. Aku ora ngerti kerja kantor, Aku ora bisa nindakake apa-apa bab kulawarga. Aku bisa metu ing jagad mung muter koto nalika didhukung karo wong-wong ing sekitarku. Pendahulune yaiku ibu, guru seni, lan wong tuwa sing ngunggahake kabeh perkara. Dheweke pancen pancen ketat ing seni, nanging yen wis metu saka seni, dheweke pancen apikan. Iki uga disenengi para sakabate. Kekuwatane generasi pertama gedhe banget. "

Menurunake gegayuhan para pendahulune, sing pancen eksistensine gedhe, Pak Yonekawa kanthi semangat nggarap tradhisi seni seni kanggo generasi sabanjure.Nalika jumlah musisi lan penggemar Jepang profesional saya suda, kita fokus kanggo ngapopulerake pendhidhikan musik nggunakake alat musik Jepang, utamane ing sekolah dhasar lan SMP.Saiki, "praktik alat musik Jepang" kalebu kursus wajib ing pandhuan pamulangan sekolah dhasar lan SMP, nanging Asosiasi Sankyoku Jepang (* 2), sing Pak Yonekawa minangka ketua kehormatan, negoro Saliyane nyumbang akeh koto menyang sekolah dhasar lan SMP, kita ngirimake para pemain enom utamane menyang sekolah dhasar lan SMP ing Tokyo kanggo nduduhake pertunjukan lan menehi pandhuan kanggo muter alat musik.Ing Iemoto Sochokai, Pak Yonekawa uga nggarap kegiyatan nyebarake ing sekolah dhasar lan SMP ing Ota Ward, lan kadang Pak Yonekawa dhewe mlebu sekolah kanggo menehi kesempatan supaya bocah bisa kontak langsung karo koto.

"Aku muter sajak nursery lan lagu sekolah ing ngarepe bocah-bocah, nanging dheweke nembang bareng karo aku lan nyenengake. Aku seneng banget nalika aku nancepake pucuk ing driji lan nutul koto. Musik Jepang Kanggo masa depan budaya , penting ngesokake bocah luwih dhisik. Malah bocah-bocah sing teka ing sekolah kita bakal ngati-ati lan main koto. "

Ing babagan masrahake generasi sabanjure, ing taun-taun pungkasan, manga lan anime adhedhasar seni lan budaya pertunjukan tradisional Jepang wis ditampilake siji-liyane, lan dadi misuwur wiwit umume para generasi mudha.Liwat, dheweke dadi akrab, kasengsem, lan kepengin seni seni budaya tradisional.Gerakan kaya ngono uga kedadeyan ing koto, lan nyatane, tur menyang pusat budaya ing endi para siswa Sochokai dadi instruktur, ngujo koto asli sing ditindakake dening para paraga nalika mainake karya kasebut. Ora ana pungkasane pelamar.Kayane sawetara siswa uga pengin main, lan nuduhake pengaruh sing gedhe banget tumrap masarakat.Pak Yonekawa, sing wis mlaku-mlaku nganggo lagu-lagu klasik, ujar manawa dheweke duwe sikap "nindakake luwih akeh" kanggo pangarep-arep kaya ngono.

"Pancen wajar yen ana prekara sing cocog karo wektu minangka pintu masuk minat. Aku ngucapke matur nuwun amarga populasi musik Jepang bakal nambah. Kajaba, yen lagu apik, umume bakal tetep. Suwe-suwe, iku bakal dadi "klasik". Nanging, muga-muga wong sing mlebu lagu kontemporer pungkasane bakal sinau klasik lan entuk dhasar kanthi bener. Apa tegese angel nyambungake karo pangembangan budaya tradisional Jepang? penting ora? "

写真
"Festival Otawa"Negara Bagian 2018 Maret 3

Ing pungkasan wawancara, nalika aku takon maneh, "Apa" seni "kanggo Pak Yonekawa?", Sawise sawetara detik meneng, dheweke njupuk tembung kasebut siji-siji supaya bisa narik ati kanthi ati-ati.

"Kanggo aku, seni iki medeni lan abot, lan angel ngasilake tembung. Mangkene kudune suci lan suci sing diwenehake dening sadurunge. Ndhuwur, Sampeyan bisa urip nalika main koto. Aku isih pengin terus kerja ing seni sajrone uripku. "

* 1 Musik seni asale saka sesambungan sing ora bisa dipisahake antara Jiuta (musik shamisen) lan lagu koto sing diwarisake dening pamriksa sekolah (musisi buta) sajrone jaman Edo."Lagu" minangka elemen penting ing musik saben instrumen, lan pemain sing padha tanggung jawab main koto, main shamisen, lan nyanyi.
* 2 Macem-macem proyek bakal dileksanakake kanthi tujuan nyumbang kanggo pangembangan budaya musik Jepang kanthi promosi panyebaran musik tradisional, koto, sankyoku, lan shakuhachi, lan ngganti saben sekolah saka telung lagu kasebut.

Profil

Musisi gaya Jiuta / Ikuta.Dipimpin dening Sochokai (Ota Ward).Ketua Kehormatan Asosiasi Sankyoku Jepang. Lair ing taun 1926.Jeneng asline Misao Yonekawa.Mantan jeneng Fumikatsu. Pindhah menyang Tokyo ing taun 1939 lan dadi uchideshi pertama. Ing taun 1954, dheweke diadopsi dening murid pertama, Bunshizu. Nampa Medali nganggo Pita Ungu ing taun 1994. Ing taun 1999, Fumiko Yonekawa generasi kaping loro dijenengi. Ing taun 2000, nampa Pesenan Mahkota larang regane. Ing taun 2008, disertifikasi minangka pamilik properti budaya sing ora ketara (ngurmati harta nasional). Nampa Hadiah Akademi Seni Jepang lan Penghargaan Hadiah ing 2013.

Referensi: "Fumiko Yonekawa People and Arts" Eishi Kikkawa, disunting dening Sochokai (1996)

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150