Menyang teks

Penanganan informasi pribadi

Situs web iki (sabanjure diarani "situs iki") nggunakake teknologi kayata cookie lan tag kanggo tujuan nambah panggunaan situs iki dening para pelanggan, pariwara adhedhasar riwayat akses, ngerteni status panggunaan situs iki, lsp. Kanggo nindakake . Kanthi ngeklik tombol "Setuju" utawa situs iki, sampeyan setuju nggunakake cookie kanggo tujuan ing ndhuwur lan nuduhake data karo mitra lan kontraktor.Babagan penanganan informasi pribadiKebijakan Privasi Asosiasi Promosi Budaya Ota WardMangga deleng.

Aku setuju

Humas / makalah informasi

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" vol.1 + tawon!


Ditanggepi tanggal 2019 Januari 10

vol.1 Jeksa Agung bisa ngetokake pisananPDF

Kertas Informasi Seni Budaya Ota Ward "ART bee HIVE" minangka makalah informasi triwulanan sing ngemot informasi babagan budaya lan seni lokal, sing nembe diterbitake dening Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward wiwit musim gugur taun 2019.
"BEE HIVE" tegese tawon.
Kita bakal nglumpukake informasi seni lan dikirim menyang kabeh wong bebarengan karo 6 anggota reporter bangsal "Mitsubachi Corps" sing nglumpukake liwat rekrutmen terbuka!
Ing "+ tawon!", Kita bakal ngirim informasi sing ora bisa dilebokake ing kertas.

Art person + tawon!

"Hiroto Tanaka"

 

Foto Hiroto Tanaka

Seni kudu dadi subjek ing masarakat sing saben wong dadi "seniman"

Pak Tanaka wis melu pengembangan komunitas, bisnis budaya, lan karya sosial wiwit gabung karo perusahaan konstruksi lan bangunan bisnis kulawarga ing pertengahan 2004 taun ing taun 20.Kegiatan kayata proyek pewarnaan ruang umum kayata stasiun lan taman ing wilayah Tamagawa kanthi seni kontemporer, manajemen area liwat pemanfaatan lurung-lurung lan ruang umum ing wilayah Kamata ing sisih wetan, lan upaya ngirim seni menyang bocah-bocah ing taun-taun pungkasan. Ana akeh papan.

"Ngomong babagan proyek sing gegandhengan karo seni, peranku dadi produser. Mitra minangka ahli ing macem-macem jinis kayata direktur seni, seniman, lan desainer. Adhedhasar rencana, pembiayaan, macem-macem negosiasi, lsp., Manajemen kemajuan, hubungan masyarakat, lsp. Uga melu "

Pak Tanaka, sing asline duwe kekarepan kanggo bidang seni rupa (* XNUMX) lan desain, wiwit kerja bareng karo para seniman sing kaping pisanan aktif ing garis ngarep sawise gabung karo perusahaan kasebut.Sanajan duwe sawetara latar mburi, dheweke ora nate mikir yen bakal melu ing jagad iki.

"Sejatine urip karo wong-wong mau ing lapangan, ngadhepi masarakat lan manungsa, lan mikir bebarengan. Aku seneng banget ngembangake dheweke minangka karya ing ngarepku. Iki isih padha. Manungsa pisanan. Ana pisanan ora ana sing diarani "formulir rampung" ing pakaryan masarakat, mula sing penting ing proyek apa wae yaiku nyelehake kahanan kasebut lan melu-melu. Apa sing kedadeyan ana individu, nanging kepiye carane? Aku mikir ana yaiku universalitas babagan cara ngrasakake lan mikir. Aku ngira keterlibatan semacam iki cedhak karo perasaan nggawe komunitas. "

 

Bangunan Atelier "HUNCH" Foto
Bangunan Atelier "HUNCH"

Kanggo Pak Tanaka, sing saiki nindakake macem-macem kegiatan kanthi podo, pasukan utama yaiku "apa" kutha "saiki lan urip manungsa pancen pancen arah kabegjan."

"Wiwit aku miwiti nggarap proyek seni umum, ora ana pitakon babagan masarakat apa lan seni kasebut ora nate ditinggalake. Contone, aku uga melu manajemen area ing wilayah Kamata sing metu ing sisih wétan.," Street "mesthine dadi papan kanggo urip wong, nanging sadurunge aku ngerti, papan kasebut mung dadi transportasi, lan dikelola karo polisi lan pamrentah. Papan kaya ngono diarani" ruang publik ". Nanging apa pancen umum? Panggonan pisanan, wong-wong duwe pitakon kaya ngono lan terus ngrancang maneh bisa dadi papan umum. "

Foto pelukis sementara
Pelukis sementara

"Kutha" sing dadi papan umum lan papan kanggo uripe manungsa.Pak Tanaka ngomong babagan hubungane manungsa lan "kutha" lan transformasine, menehi conto saka budaya populer.

"Aku uga seneng musik, nanging ing sawijining wektu aku ngerti yen orane" kutha "ilang saka lagu-lagu pop. Bayangake. Ing Jepang, nganti udakara taun 1990, peran utama lagu pop yaiku. Minangka" kutha ". Crita kasebut "Aku lan kowe" ing lagu katresnan uga crita ing kutha kasebut. Iki tegese ana "kutha" liyane sing padha ing kutha kasebut. Aku mikir yen sawijining kutha intine kalebu klompok saben perkara kasebut. Ing liyane tembung, masarakat ana gandhengane minangka badan utama, ora preduli ana gandhengane karo awake dhewe utawa ora. Disebut "Round World (* 2)". Ing taun 90-an, kutha kasebut dadi latar mburi kanggo kita, yaiku , piranti panggung. Dadi, eksistensi kutha dadi "obyek" kanggo kita. Nanging, nalika pertengahan taun '90an, obyek kasebut uga ilang, lan obyek pengamatan dadi "awake".

 

Proyek Garis Seni Tamagawa "Tokyu Tamagawa Line Numabe Station" Foto
Proyek Garis Seni Tamagawa "Tokyu Tamagawa Line Numabe Station"
* Negara nalika semana.Saiki ora.

Pak Tanaka mikir manawa kedadean kaya ngono iku pratandha manawa "masarakat ora bisa melu maneh ing kutha kasebut."Ing jaman saiki nalika kapitalisme industri maju wis maju, masarakat wis bisa urip kanthi aman, kepenak lan kepenak lan umure saya dawa, nanging ing negara kasebut "cincin" lingkungan wis dipotong ". Yen ing kana.

"Saiki, papane wong-wong nggawe barang, yaiku kegiyatan manungsa, ilang saka kutha lan urip. Umume wong sing ora kaetung dadi crita kutha, lan crita kutha kasebut tumpang tindih karo urip masarakat- Aku minangka ruang publik. Nanging aku ngarep-arep bisa entuk jagad kasebut maneh. "

* 1 Konsep kegiatan seni lan wujud.Iki tegese seni murni sing beda karo seni sing populer.
* 2 Konsep sing disengkuyung dening ahli biologi Jerman Jacob Johann von Yukscur.Kabeh makhluk urip ora urip ing jagad objektif, nanging ing "lingkungan lingkungan" sing kanthi subyektif nggawe jagad kanthi persepsi lan nilai kanggo saben spesies. (Yukusukuru / Kriszat, diterjemahake Toshitaka Hidaka dkk., "Donya sing Disawang saka Makhluk", 2005, Iwanami Bunko)

Titik seni + tawon!

"Seni Hiroshi Senju ing Bandara Haneda"

AIR PORT x ART-Airport x ART-

Sambungan antawisipun Bandara Haneda lan seni Senju

Karya seni Hiroshi Senju sumebar ing sekitar Bandara Haneda, gerbang langit ing Ota Ward.

Hubungan antara Bandara Haneda lan seni Senju diwiwiti ing taun 1, nalika Terminal 1993 dibukak.

Ing wiwitan museum kasebut dibukak, ana rencana kanggo nampilake karya seni (patung, obyek, lukisan, lsp) seniman sing isih enom ing terminal, lan salah sawijining seniman sing bakal teka yaiku Pak Senju.Sawise iku, dheweke dadi misuwur ing saindenging jagad, kayata nyumbang lukisan lan nampa penghargaan kehormatan pertama minangka wong oriental ing bagean lukisan Venice Biennale ing taun 1995, lan ing taun 2004, dheweke nggawe Terminal 2. Nalika semana, Pak Senju bakal kerja makarya minangka papan kanggo nampani dheweke minangka produsen seni lan dikirim menyang jagad iki.Sawise iku, dheweke kerja ing pembukaan terminal internasional ing taun 2010, lan ing Bandara Haneda, sampeyan bisa seneng karya seni Pak Senju ora mung ing penerbangan domestik nanging uga penerbangan internasional.

Amarga konsep Terminal 2 yaiku "segara", mula karya kasebut kalebu "biru".Pikiran lan pesen Senju kalebu ing saben lukisan, sing nyebutake rasa seneng lelungan sadurunge budhal lan lega sawise tekane.

 

Gambar kerjane Hiroshi Senju "Lembah Angin"
Terminal Domestik Hiroshi Senju "Lembah Angin" 2

Pikirane Pak Senju sajrone nyambut gawe

Mabur ing langit wis ngimpi wong wiwit jaman kuna.Saiki, pesawat mabur biasane, nanging ana sisih mburi gedhe, kita nggatekake pikirane leluhur sing adoh lan nggambar gambar langit lan alam ing bandara iki.

"MOOON"

Aku nggawe kanthi imajinasi wong sing nglukis lukisan guwa Paleolitik sing ngrasakake sesambungan karo alam semesta kanggo kewan sing duwe sungu lan taring sing awujud rembulan ing awake.

 

Gambar karya Hiroshi Senju "MOOON"
Terminal Domestik Hiroshi Senju "MOOON" 2

"Galaxy GALAXY"

Wong-wong rumangsa misteri lan nggawe imajinasi ing lintang-lintang sing sumunar saka kadohan sing luar biasa, nanging aku uga pengin nggambar kesan kaya kesan kasebut.

"Lakeside esuk" "lakeside wengi"

Aku rumangsa yen iki mukjizat ing alam semesta, lan aku nggambar.

 

Gambar kerjane Hiroshi Senju "Morning Lakeside"
Terminal Domestik Hiroshi Senju "Morning Lakeside" 2

Leonardo da Vinci, sing pengin mabur ing langit, ujar, "Kabeh tampilan sing adoh nyedhaki warna biru."Kanthi dipikirake, aku nggawe karya adhedhasar biru.

Uga ing papan sing kaya ngono! ??

Karya Senju kasebar ing penerbangan domestik lan internasional.

Penerbangan domestik ana ing papan sing bisa dideleng tanpa kudu numpak pesawat.Salah sawijining cara kanggo nikmati yaiku ngunjungi bandara nalika nggoleki ing papan dununge.Ing panggonan sing ora bisa ditemokake tanpa nggoleki, utawa ing panggonan kaya iki! ??Uga ana karya lan panjelasan sing dipasang ing papan kasebut!
Kajaba iku, karya penerbangan internasional bakal disiyapake ing wilayah pamriksa keamanan, dadi coba golek gaweyan yen sampeyan duwe kesempatan mlebu utawa ninggalake negara kasebut saka Bandara Haneda.

Karya Terminal 2 uga dikenalake ing situs web Bandara Haneda.

Klik kene kanggo rincianjendhela liyane

Wong sing tanggung jawab ing Bandara Haneda ujar, "Ing wulan Maret 2020, Terminal 3 bakal dadi terminal penerbangan domestik lan internasional, nanging minangka dalan kanggo langit Jepang, seni Jepang ora mung kanggo Jepang nanging uga kanggo wong asing. Muga-muga sampeyan bakal seneng kerja lan rasakake pikirane lan pesen saka Pak Senju. "
Mangga kunjungi papan seni ing Bandara Haneda.

お 問 合 せ

Bagian Hubungan Umum lan Krungu Umum, Divisi Promosi Budaya lan Seni, Asosiasi Promosi Budaya Ota Ward
146-0092-3 Shimomaruko, Ota-ku, Tokyo 1-3 Ota-kumin Plaza
TEL: 03-3750-1611 / FAX: 03-3750-1150